Töltött padlizsán 7.- bulgurral töltve
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1169.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 231 mg
-
Nátrium 693 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 201.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 184 micro
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.8 g
Zsír
-
Összesen 31.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 269 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4677.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 633 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 297 mg
-
Foszfor 923 mg
-
Nátrium 2771 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.2 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 805.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 249 micro
-
Kolin: 239 mg
-
Retinol - A vitamin: 202 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 738 micro
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 436.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 259 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 75.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Abulgurt kétszeres vízzel feltesszük főni a leveskockával, kb. 15 perc alatt megfő.
- A padlizsánt megmossuk, végeit eltávolítjuk és hosszában kettévágjuk.
- A padlizsán vágott felületeit enyhén besózzuk és félretesszük, amíg levet ereszt.
- Apróra szeljük a fokhagymát, felkockázzuk a sajtot.
- Ha a padlizsán elkezdte kiengedni a levét, konyhai törlővel leitatjuk, majd csónak alakra kikaparjuk a belsejét (alul és minden oldalon 1-1 cm "húst" hagyva).
- Ha a bulgur megfőtt, egyenletesen elkeverjük benne a fokhagymát, a sajtot és a tojást.
- A csónakokat bőségesen megtöltjük 40-45 perc alatt 180 fokon (4-es fokozat) megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy a padlizsán mesült-e)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 507
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 58731
- Feltöltés dátuma: 2010. november 03.
Ajánló
A padlizsán kikapart "húsa" felhasználható rizottóba, lecsóba, fasírtba, krémbe (felhasználásig hűtsük, vagy fagyasszuk le). A feta kihagyható, helyette sütés előtt reszelt kemény sajttal is megszórhatjuk. Abulgurt lehet ízesíteni leveskocka helyett tetszés szerinti fűszerekkelP. adlizsán helyett cukkini is használható Illik hozzá az oregano és a bazsalikom is
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
A padlizsánt nem kell meghámozni ahhoz, hogy előcsalogassuk semmihez sem hasonlító, kellemes ízét, elkészítésének egyetlen titka az, hogy felhasználás előtt be kell sózni és állni hagyni, hogy kiengedje a levét. Természetesen a sózás a vágott felületeken értendő, a feldolgozástól függően karikákra, hosszába, vagy egyéb módon történő felszeletelés utáni teendő. Akit vonz a török paradicsom szépséges színe, jellegzetes formája, de tanácstalan, hogyan is lehet elkészíteni, bátran vágjon bele lenti, vagy a korábban már közzétett pestos padlizsán recept elkészítésébe, nem fog csalódni.