Töltött zsengék ~500 kalóriából

Zsenge karalábé, tök, cukkini és padlizsán - töltve a legjobbak, és még a kalóriák miatt sem kell aggódni!

Imádom, ahogy a zsenge sült zöldség szinte szétolvad a számban, én a legjobban paradicsomos-fűszeres mártásos-darált húsos töltelékkel kedvelem őket, de a kapormártásos verzióra sem mondanék most nemet.

A zöldségek a kiegyensúlyozott és a testsúlycsökkentő étrend alappillérei, mindennapi szereplői kell legyenek a menünek. Az a szerencsénk, hogy rendkívül változatosan elkészíthetőek, többek között jól megtöltve. Ebben a formában szerintem ilyenkor, zsengén a legjobbak.

Receptkínálatunkból összegyűjtöttem 11, adagonként ~500 kcal energiatartalmú, teljes értékű fehérjében gazdag töltött zöldség receptjét, próbáljátok ki őket!

Olvastad már?

10 ok, amiért nem fogysz

  1. 1.

    Töltött tök 6.- kapormártással

  2. 2.

    Húsgombócos töltött cukkini

  3. 3.

    Fahéjas padlizsán csónak

  4. 4.

    Töltött karalábé

  5. 5.

    Fűszernövényes töltött cukkini tepsiben sütve

  6. 6.

    Darált hússal töltött padllizsán

  7. 7.

    Ricottával töltött gömbcukkini

  8. 8.

    Töltött zöldségek Grétitől

  9. 9.

    Töltött karalábé Katharosz konyhájából

  10. 10.

    Sertésszűzzel töltött cukkini (Töltött cukkini 2.)

  11. 11.

    Töltött padlizsán gretismth konyhájából

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...