r
Nosalty Logó

Töltött zöldségek Grétitől

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Töltött zöldségek Grétitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2180 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1914.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    637 mg
  • Nátrium
    568 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    514 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    190 micro
  • β-karotin
    973 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1375 micro
Összesen 544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.5 g

Zsír

  • Összesen
    113.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    704 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7656.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    2234 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    2549 mg
  • Nátrium
    2273 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    2056.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1341 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    301 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    984 micro
  • α-karotin
    762 micro
  • β-karotin
    3894 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    5501 micro
Összesen 2180 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    720 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Két paradicsomot, a hagymát és a paprikát felezzük. A cukkinit négy részbe vágjuk, a vastag karikákat egyik felükre állítjuk, a gomba szárát letörjük, és a kalapjával lefelé a többi zöldséggel együtt egy olívaolajjal kikent tepsibe szépen elrendezzük.
  2. A zöldségek közepét kivájjuk, és egy tálba összevágva gyűjtjük, a gomba szárat aprítva hozzáadjuk.
  3. Egy fej hagymát felkockázva kevés olívaolajon üvegesre pirítunk, majd rádobjuk a darált husit, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Pár perc további pirítás után hozzáadjuk a zöldségek közepéből, levéből készült keveréket, és folytatjuk a pirítást. 10 perc elteltével két paradicsomot kockázunk rá, éslefedve puhára pároljuk a tölteléket. Ne hagyjuk, hogy a husi teljesen elfője a levét, és kiszáradjon!
  4. A tepsiben pihenő zöldségeket ezzel a raguval töltjük, reszelt sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt,180 fokon megsütjük.
  5. A töltött zöldeket négy tányéron elosztva friss kefir- vagy joghurtöntetes salátával tálaljuk.
  6. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x20x4
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 535
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 20093
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 02.

Ajánló

A darált husihoz vághatunk még paprikát, reszelhetünk bele sárga- és fehérrépát, még ízletesebbé és zöldségdúsabbá téve ezt a fogást! A fűszeres hús ízét a kefíres öntetű saláta enyhíti majd!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok gyerkőccel nehéz elfogadtatni a zöldséges ételeket. A bolognai, milánói spagettit viszont kedvelik. Megpróbáltam a két dolgot összehozni! Az ízletes szószt zöldségekbe töltöttem, és bevált a módszerem, ajánlom másoknak is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...