Töltött karalábé Katharosz konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
360g karalábé72 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
13g rizs45 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
18 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
Összesen
414
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1440g karalábé288 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
71 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
1651
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
68.2g karalábé14 kcal
-
23.7g darált sertéshús43 kcal
-
2.4g rizs8 kcal
-
2.6g tojás3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
-
1.9g tejföl4 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
Összesen
78
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.8 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 823.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 440 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 346.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 165 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
414
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 131.3 g
Zsír
-
Összesen 75 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 519 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3294 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 387 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 327 mg
-
Foszfor 1760 mg
-
Nátrium 660 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 1387.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 173 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 661 mg
-
D vitamin: 130 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 315 micro
-
Kolin: 631 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 244 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
1651
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
78
kcal
Hozzávalók
-
6 db karalábé
-
5 dkg rizs
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
- A húst összedolgozzuka fűszerekkel és a tojással.
- A karalábék tetejét levágjuk,majd a közepét kivájjuk,és megtöltjük a masszával, ráhelyezzük a kalapját.
- Ezután berakjuk egy tepsibe vagy lábasba, körérakjuk a karalábé darabokat,ételízesítőt szórunk rá, és félig felöntjük vízzel.
- Alufóliával letakarjuk, és forró sütőben megpároljuk.
- Amikor megfőtt,kiszedjük a karalábékat,és krumplinyomóval szétnyomkodjuk a darabokat (nem kell teljesen simára), ezután egy pici rántással berántjuk, végül tejföllel dúsítjuk.
- A karalábékra merjük a mártást,és vágott petrezselyemmel megszórjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 14830
- Feltöltés dátuma: 2013. március 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Ezt a könnyű tavaszi ételt húsvét tájékán szoktam először készíteni, amikor megjelenik a piacon az igazi gyenge karalábé.