Manapság állandóan rohanunk, így gyakran csak bekapunk valamit napközben. Ha azonban akad egy kis időnk, akkor érdemes több időt fordítani egy-egy ebédre és fogásra. Ilyenkor például készíthetünk egy pikánsabb húsételt, mely igazán laktató, és az egész család tetszését elnyeri majd. Jöjjön pár olyan húsétel, mely egy kicsit csípősebb a pikáns mustárnak köszönhetően!
-
1.
Krémes, mézes-mustáros csirkemell
A gyerekek egyik nagy kedvence ez a fogás, melyet tálalhatunk rizzsel, tésztával vagy krumplival is. Ennél az ételnél érdemes igazán jó minőségű mustárt használni, hogy tökéletes legyen az ízélmény.
-
2.
Mustáros csirkecombok serpenyőben
Ha egy kicsit szaftosabb csirkeételt szeretnénk készíteni, akkor a mell helyett válasszuk inkább a combot. Szaftos és porhanyós lesz, ha e szerint a recept szerint készítjük.
-
3.
Mustáros-fűszeres pácolt tarja
Természetesen nemcsak a csirkének áll kiválóan a mustár, hanem a tarjának is. Akár grillen, akár otthon, a konyhában készítjük, ezzel a mustáros-fűszeres páccal készült tarjával nem lőhetünk mellé.
-
4.
Mézes-mustáros sertésszűz almával
Ez az őszies húsos fogás hangulatában és színeiben sem lehetne őszibb, főleg, hogy alma is kerül bele. Egy pikáns főétel, aminek senki nem tud majd ellenállni.
-
5.
Mustáros marharagu
Egy nem mindennapi étel, ami igazán pikáns és különleges ahhoz, hogy egy hétvégi ebéd alkalmával az asztalra kerüljön. Szerencsére nincs sok munka vele, csupán a türelmünket teszi egy kicsit próbára, amíg a hús a sütőben omlósra puhul.
-
6.
Sütőben sült mustáros csirkemell
Ez a fogás szinte magától elkészül a sütőben, így kiváló lehet a rohanós mindennapokra, amikor gyorsan kell nagyot virítani. Ez a krémes mustáros csirkemell csak téged vár!
-
7.
Pikáns cigánypecsenye sült burgonyával
A cigánypecsenye a hirtelen sült ételek közé tartozik, ami kellemesen füstös, fűszeres, és kellően zsíros. Igazi íz- és kalóriabomba, amit érdemes olykor belecsalni a heti menübe. A legfontosabb és egyben leghosszabb része a pácolás idő, amit érdemes kivárni, hogy a húst rendesen átjárhassák az ízek.
-
8.
Krémes tejszínes pulykaragu
Egy csipet mustár egy sima egyszerű pulykaragut is fel tud dobni és pikánssá tud tenni, ha arról van szó. Ez az étel gyorsan elkészül, és elegendő egy serpenyő vagy lábos hozzá.
-
9.
Mustáros csirkemellfilé fűszeres zöldséggel egyben pirítva
Ha készítünk egy kiváló szószt a csirkénkhez, akkor igazán szaftos és finom lesz. Amennyiben diétázunk, süssük össze zöldségekkel, és lakmározzunk egy jót.
Keress még több terméket az ünnepekre az Univer oldalán itt!