Az ok, ami miatt soha ne tároljuk hűtőben a barackot

A nyár egyik kedvenc gyümölcse az őszibarack, sokan mégsem tudják, hogyan érdemes tárolni otthon.

A barackszezon itt van a nyakunkon, most már minden szupermarketben és piacon szembejönnek velünk a különböző típusai. Ezek a kellemesen édes, lédús, isteni gyümölcsök magukban, salátákban, de akár húsételek feldobására is tökéletesek. Nem is csoda tehát, hogy sok bevásárlókosárba belekerülnek – de mi történik azután, hogy hazavisszük őket? Sokan kapásból beteszik őket a hűtőbe, mert azt gondolják, így maradnak tovább frissek, pedig egyáltalán nem ez a legjobb döntés.

Az ok, ami miatt soha ne tároljuk hűtőben az barackot

Elveszik az íz

Igen: ez általában egyáltalán nem tesz jót nekik. Bár logikusnak tűnhet egyszerűen bedobni őket, a hűtés valójában leállítja az érési folyamatukat. A barackok érzékeny gyümölcsök, amelyeknek szobahőmérsékletre van szükségük ahhoz, hogy tovább érjenek és elérjék a teljes ízprofiljukat. Ha hűtőbe tesszük őket, megáll ez a folyamat, és egy olyan gyümölcsöt kapunk, ami nem érte el az édességének és a lédússágának a csúcsát.

Kellemetlen állag

Egy másik hátrány, hogy a barackok állaga, textúrája lisztessé válhat. A hideg hőmérséklet miatt a sejtjei másképp bomlanak le, ami azt eredményezi, hogy a textúrájuk lisztessé válik, az állaguk szemcsés lesz – ezt pedig senki sem szeretné. Ugyanakkor ha szobahőmérsékleten tartjuk őket, megőrizhetjük a kívánt textúrát.

Mi a helyzet a muslicákkal?

Igenám, de ha az őszibarackot a konyhapulton tároljuk, szinte elkerülhetetlen lesz, hogy megtalálják azt a muslicák. Nem is csoda: ezek a bosszantó rovarok mintha radarral rendelkeznének, amivel megtalálják az érett gyümölcsöket. Nem kell azonban miattuk aggódnunk, ha bevetünk néhány trükköt.

Jó ötlet például, ha a barackokat egy papírzacskóban tároljuk: ez segít az érésben, miközben távol tartja a kellemetlenkedő rovarokat. Ha ezt nem preferáljuk, akkor fogjunk egy kis tál ecetet, amibe cseppentsünk néhány csepp mosogatószert – ezt pedig helyezzük el a barackok közelében. A muslicákat vonzza az ecet, de a szappan csapdába ejti őket, így a barackok érintetlenek maradnak.

Forrásunk volt.


Ezeket a nyári gyümölcsöket is imádjuk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...