Az ok, ami miatt soha ne tároljuk hűtőben a barackot

A nyár egyik kedvenc gyümölcse az őszibarack, sokan mégsem tudják, hogyan érdemes tárolni otthon.

A barackszezon itt van a nyakunkon, most már minden szupermarketben és piacon szembejönnek velünk a különböző típusai. Ezek a kellemesen édes, lédús, isteni gyümölcsök magukban, salátákban, de akár húsételek feldobására is tökéletesek. Nem is csoda tehát, hogy sok bevásárlókosárba belekerülnek – de mi történik azután, hogy hazavisszük őket? Sokan kapásból beteszik őket a hűtőbe, mert azt gondolják, így maradnak tovább frissek, pedig egyáltalán nem ez a legjobb döntés.

Az ok, ami miatt soha ne tároljuk hűtőben az barackot

Elveszik az íz

Igen: ez általában egyáltalán nem tesz jót nekik. Bár logikusnak tűnhet egyszerűen bedobni őket, a hűtés valójában leállítja az érési folyamatukat. A barackok érzékeny gyümölcsök, amelyeknek szobahőmérsékletre van szükségük ahhoz, hogy tovább érjenek és elérjék a teljes ízprofiljukat. Ha hűtőbe tesszük őket, megáll ez a folyamat, és egy olyan gyümölcsöt kapunk, ami nem érte el az édességének és a lédússágának a csúcsát.

Kellemetlen állag

Egy másik hátrány, hogy a barackok állaga, textúrája lisztessé válhat. A hideg hőmérséklet miatt a sejtjei másképp bomlanak le, ami azt eredményezi, hogy a textúrájuk lisztessé válik, az állaguk szemcsés lesz – ezt pedig senki sem szeretné. Ugyanakkor ha szobahőmérsékleten tartjuk őket, megőrizhetjük a kívánt textúrát.

Mi a helyzet a muslicákkal?

Igenám, de ha az őszibarackot a konyhapulton tároljuk, szinte elkerülhetetlen lesz, hogy megtalálják azt a muslicák. Nem is csoda: ezek a bosszantó rovarok mintha radarral rendelkeznének, amivel megtalálják az érett gyümölcsöket. Nem kell azonban miattuk aggódnunk, ha bevetünk néhány trükköt.

Jó ötlet például, ha a barackokat egy papírzacskóban tároljuk: ez segít az érésben, miközben távol tartja a kellemetlenkedő rovarokat. Ha ezt nem preferáljuk, akkor fogjunk egy kis tál ecetet, amibe cseppentsünk néhány csepp mosogatószert – ezt pedig helyezzük el a barackok közelében. A muslicákat vonzza az ecet, de a szappan csapdába ejti őket, így a barackok érintetlenek maradnak.

Forrásunk volt.


Ezeket a nyári gyümölcsöket is imádjuk:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...