Az ok, ami miatt soha ne tároljuk hűtőben a barackot

A nyár egyik kedvenc gyümölcse az őszibarack, sokan mégsem tudják, hogyan érdemes tárolni otthon.

A barackszezon itt van a nyakunkon, most már minden szupermarketben és piacon szembejönnek velünk a különböző típusai. Ezek a kellemesen édes, lédús, isteni gyümölcsök magukban, salátákban, de akár húsételek feldobására is tökéletesek. Nem is csoda tehát, hogy sok bevásárlókosárba belekerülnek – de mi történik azután, hogy hazavisszük őket? Sokan kapásból beteszik őket a hűtőbe, mert azt gondolják, így maradnak tovább frissek, pedig egyáltalán nem ez a legjobb döntés.

Az ok, ami miatt soha ne tároljuk hűtőben az barackot

Elveszik az íz

Igen: ez általában egyáltalán nem tesz jót nekik. Bár logikusnak tűnhet egyszerűen bedobni őket, a hűtés valójában leállítja az érési folyamatukat. A barackok érzékeny gyümölcsök, amelyeknek szobahőmérsékletre van szükségük ahhoz, hogy tovább érjenek és elérjék a teljes ízprofiljukat. Ha hűtőbe tesszük őket, megáll ez a folyamat, és egy olyan gyümölcsöt kapunk, ami nem érte el az édességének és a lédússágának a csúcsát.

Kellemetlen állag

Egy másik hátrány, hogy a barackok állaga, textúrája lisztessé válhat. A hideg hőmérséklet miatt a sejtjei másképp bomlanak le, ami azt eredményezi, hogy a textúrájuk lisztessé válik, az állaguk szemcsés lesz – ezt pedig senki sem szeretné. Ugyanakkor ha szobahőmérsékleten tartjuk őket, megőrizhetjük a kívánt textúrát.

Mi a helyzet a muslicákkal?

Igenám, de ha az őszibarackot a konyhapulton tároljuk, szinte elkerülhetetlen lesz, hogy megtalálják azt a muslicák. Nem is csoda: ezek a bosszantó rovarok mintha radarral rendelkeznének, amivel megtalálják az érett gyümölcsöket. Nem kell azonban miattuk aggódnunk, ha bevetünk néhány trükköt.

Jó ötlet például, ha a barackokat egy papírzacskóban tároljuk: ez segít az érésben, miközben távol tartja a kellemetlenkedő rovarokat. Ha ezt nem preferáljuk, akkor fogjunk egy kis tál ecetet, amibe cseppentsünk néhány csepp mosogatószert – ezt pedig helyezzük el a barackok közelében. A muslicákat vonzza az ecet, de a szappan csapdába ejti őket, így a barackok érintetlenek maradnak.

Forrásunk volt.


Ezeket a nyári gyümölcsöket is imádjuk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Legújabb receptek

Sütőben sütött currys irdalt hekk

Ha finom, ropogós hekket szeretnénk, akkor ez az étel remek választás. Nem kell olajban megsütni, hisz így is épp olyan nyálcsorgató sült halat kapunk.... :-))

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...