Hamarosan új, izgalmas enteriőrrel nyit meg az Onyx étterem

Már csak pár hónap, és véget ér az ONYX Metamorfózisa, és az Onyx Műhely mellett, a korábbi étterem helyén az ONYX is megnyitja kapuit. Ha kíváncsi vagy, hogy miként zajlott pontosan az ONYX METAMORFÓZIS (2020-2024), illetve szeretnéd megtudni, milyen új enteriőrrel rendelkezik majd az étterem, akkor az alábbi cikkben minden kérdésedre választ kapsz.

Az elmúlt három év során az Alkotói Közösség azon dolgozott, hogy az ONYX visszatérése méltó legyen a két Michelin-csillagos korszakhoz. Számtalan irányt fontolóra vettek, és aprólékos mérlegelés után jutottak el a végleges koncepcióhoz. Az ételek, eszközök és az élmény fejlesztései az utolsó fázisba kerültek.

Az egyik ONYX Látványterv, amely az URBA Stúdióval együttműködve készült

Ötféle irányzat és dizájn

Ezzel párhuzamosan az URBA Stúdióval együttműködve, a belsőépítészeti tervezés is a végéhez ért. A látványtervek az elmúlt három év, közös gondolkodás mentén született folyamatokat mutatja be.

Az Utolsó járat esemény másnapján elindult a végleges terv megvalósítása, de egyelőre titok övezi melyik lesz a befutó, amivel tavasztól találkozhatnak a vendégek az új ONYX-ba lépve.

Egyelőre még titok, melyik látványterv lesz a befutó

ONYX METAMORFÓZIS 2020-2024

Az ONYX visszatekint az elmúlt három és fél év útjára, amelyet a fine dining újra definiálása iránti elkötelezettségük jellemezett.

A 2020-as, Metamorfózis időszak kezdetével az ONYX Alkotói Közössége következetesen feszegette a határokat, olyan narratívát létrehozva, amelyben sajátosan fonódik össze a gasztronómia, a fenntarthatóság, a tudomány és a művészet kifejezése.

Az utolsó vacsora – 2020. november

2020 novemberében az Onyx egy sikeres időszakot búcsúztat „Az utolsó vacsorával", amely az
Onyx Metamorfózis- az étterem teljes átalakulás, enteriőr és működési modell szintjén-kezdetét jelzi. Az Onyx szimbolikus lebontása egy új korszaknak teremtette meg a terepet, amelyet az Onyx Manifesztumban vázoltak fel.

SITT – 2021. május

Novemberi Utolsó vacsorával kezdődött az az ONYX Metamorfózis utazás, aminek következő fontos mérföldkövéhez érkezett: befejeződött a bontási fázis.

A bontásból származó törmelék utat engedett az építkezésnek, ami a pusztulásból a teremtésbe való átmenetet szimbolizálja.

Ezt a jelentős lépést a SITT rendezvénnyel ünnepelték, amely az alkalomra készített egyedi ételeket inspirálta. A SITT az Oroszlános szökőkútnál bontakozott ki, közvetlenül az étterem előtt. A street fine dining eseményt három kóstolóval, az ONYX14 születésnapi tortával és rengeteg pezsgővel ünnepelték.

Novemberi Utolsó vacsorával kezdődött az az ONYX Metamorfózis utazás

DEKONSTRUKCIÓ - 2021. június

2021 júniusában szimbolikusan lebontották a régit, hogy helyet adjanak az újnak. A DEKONSTRUKCIÓ vacsora az étterem metamorfózisát mutatta be, lebontva a falakat és a régi étlapok ételeit, hogy előkészítse az utat egy teljesen újragondolt étkezési élménynek.

RELIKVIA - 2021. július

A RELIKVIA vásáron elárverezték azokat a tárgyakat, amelyek jelentős szerepet játszottak az Onyx két Michelin-csillag megszerzéséhez vezetett útjához.

Az árverésből származó bevétel hozzájárult Magyarország első, gasztronómiai és design témájú könyvtárának létrehozásához, az Onyx Műhely gasztronómia könyvtár szekciójában. Ez a kezdeményezés a gasztronómia felnövekvő generációját hivatott megerősíteni, elősegítve az iparág jövő vezetőinek kinevelését.

Onyx Műhely – 2021. november

Megnyílik az Onyx Műhely, az ONYX Alkotói Közösség kreatív tere.

A nyitás óta, az Onyx Műhely heti négy napban várta a vendégeket META/MORFÓZIS és METROPOLISZ konceptuális vacsoráikra, a látványkonyha melletti 16 fős közösségi asztal körül és a gasztronómiai könyvtárban.

Az ONYX megnyitását követően az Onyx Műhely továbbra is a kutatás, fejlesztés és innováció
központjaként működik majd, ahol a vendégek bepillantást nyerhetnek a kreatív folyamatok kulisszái mögé.

2022 augusztusában az Onyx Műhely érzékszervi utazásra invitálta vendégeit

ALAPOZÁS - Egy új fejezet kezdete – 2021. november

A 2021. novemberi ALAPOZÁS eseménysorozat, az Onyx Műhely megnyitóját jelentette, amely
egy átalakult belső teret, új filozófiát és az Alkotói Közösség bemutatkozását is elhozta. A konceptuális menüsor, a META/MORFÓZIS bemutatta azt a kreatív látásmódot, amely az Onyx
Műhelyt meghatározza.

TANULMÁNYUTAK

A META/MORFÓZIS-t váltó METROPOLISZ konceptuális menüjük, a városi utazások élményét foglalta össze, aminek tervezéséhez, három közösségi tanulmányúton gyűjtöttek inspirációt.

Metropolisz I: Indulás - Érkezés / 2022. május

Az első Metropolisz tanulmányúton, a város elfeledett vagy soha nem ismert szépségeit és érdekességeit fedezték fel egy turista szemszögéből. Amikor belépünk a nagyvárosba, azonnal
megcsapnak a fények, a hangok, a zajok és az illatok. Izgalmas káosz, amely felfedezésre vár.

Metropolisz II: Szagok - Illatok / 2022. augusztus

2022 augusztusában az Onyx Műhely érzékszervi utazásra invitálta vendégeit egy nagyvárosi
piacon tartott közösségi tesztebéddel. Ez az élmény meghatározó pillanatot jelentett a készülő
konceptuális menü kialakításában, ami a nagyváros lényegét olyan innovatív ételeken keresztül foglalta magába, mint a Rakpart vagy a Fasor.

Metropolisz III: Hazaút – 2022. november

Miután felfedezték és feltárták a nyüzsgő metropolisz rejtélyeit, felejthetetlen élményekkel telve tértek haza.

Ez az érzés összefoglalja a közel egyéves, elkötelezett kutatással és tanulmányutakkal töltött közös utazásukat, amely megalapozta a METROPOLISZ menüjük közelgő bemutatását.

MICHELIN ZÖLD-CSILLAG

Az Onyx Műhely nyitása után kevesebb mint egy év alatt elérték a 2019-ben, az ONYX
Metamorfózis korszak előtt kitűzött célt. A színfalak mögött dolgozva integrálták a gasztronómiát a környezeti fenntarthatóság iránti elkötelezettséget. Az Alkotói Közösség
fenntarthatósági menedzsere vezetésével átfogó stratégiát dolgoztak ki, amely kiterjed az
élelmiszer-alapanyagokra, a berendezésekre, az energiafogyasztásra, a tisztítószerekre, a hulladékkezelésre, a szemléletformálásra és a szénlábnyom-számításra.

Január 7-ei Utolsó Járatukon, felelevenítették az átalakulás mérföldköveit

ÉLMÉNYKUTATÁS - 2023. március

Az Onyx Műhely 32 szerencsést hívott meg, hogy egy estére étteremkritikusokká váljanak. Az
Alkotói Közösség food design kutatójának vezetésével a kiválasztott gasztronómusok és ínyencek mélyedtek el az ételek lényegéről és azokról az elemekről, amelyek egy étkezést maradandó emlékké varázsolnak. A nagyvárosi élet kontrasztjait tükröző METROPOLISZ menüre összpontosítva a vendégek megosztották egymással szűretlen véleményüket, meglátásokkal szolgálva, amiket tudatosan beépítettek a menü élménytervezésébe.

METROPOLISZ MENÜ – 2023. március – 2024. január

A nagyváros mindkét oldalát felfedező konceptuális menüsor, főinspirációja a 150. fennállását
ünneplő Budapest volt. A zsúfolt metróalagutakban szálló kürtőskalács illata, a Dunán lágyan
ringatózó hajók látványa és a naplemente után felbukkanó neonfények.

A METROPOLISZ menü ezeknek a mindennapi városi képeknek a tükörképe lett, beleszőve
annak kontrasztjait. A magával ragadó vacsoraélmény egy fantáziadús nagyvárosi utazásra
invitálta a vendégeket, mindezt az ő egyedi szemszögükből, a váróteremmé alakított Onyx és az Onyx Műhely tereiben.

UTOLSÓ JÁRAT – 2024. január

Január 7-ei Utolsó Járatukon, felelevenítették az átalakulás mérföldköveit, és búcsút intettek a „váróteremnek", amely a jövő ONYX-a lesz.

Az este alatt a Metamorfózis ikonikus ételei, a pezsgőparti és a programok mellett a vendégek
közös graffitivel hagytak nyomot az Onyx falain. A résztvevők felidézhették az Alkotói Közösség
három évét, elmerülhettek a házibuli hangulatban és a Metamorfózis kezdetére emlékeztetve
utoljára sabrage-olhattak az ikonikus ONYX kalapáccsal.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...