Ünnepelj augusztus 20-án az Onyx Műhellyel és pezsgőzz a Dunán

Itt az idő, hogy hajóra szállj és együtt nézd a tűzijátékot az Onyx Alkotói Közösségével augusztus 20-án!

METROPOLISZ menüjük inspirációja az idén 150. születésnapját ünneplő Budapest, így nem csak Magyarországot, de Budapestet is ünneplik Onyx-os stílusban ezen az estén.

Augusztus 20-án 18 órától egy különleges eseményre hív az Onyx csapata.

Vacsorázz az Onyx Műhelyben, aztán pezsgőzz a Dunán!

A program az Onyx Műhelyben kezdődik, ahol METROPOLISZ menü fogásaiból kóstolhatsz kedvedre korlátlanul, miközben kedvenc pezsgőjükből is annyit ihatsz amennyi csak jól esik! Ami nem is akármi, hiszen ezen az estén debütál a Sauska Pincészettel közösen készített Vintage Magnum 2017 nyerspezsgőjük, ami természetesen egész este elkísér majd!

A Műhely vacsora után célba veszik a rakpartot, ahol a Vígadó téren horgonyzó Várhegy hajóra szállnak, ami ezen az estén csak rátok vár.

A tűzijátékot már innen nézheted páratlan kilátással a hajó fedélzetéről buborékok kíséretében, amit végül egy kivilágított budapesti panorámás hajókázással koronáznak meg metropolisz falatok társaságában.

És hogy még jobban megadják az ünneplés módját, nemcsak új pezsgőjük nyakát, de a ki nem hagyható kenyértörés programjukon is csavarnak egyet, így házi, kovászos cipójukat közösségi „tunkolás” keretében fogyaszthatod majd el a hajón.

Program:

  • 18:00 – 20:15 Onyx Műhely

9 lépéses korlátlan sétálókóstoló METROPOLISZ menü ételeiből:

PIAC - kovászos lángosvariációk: sült káposzta, szarvasgombás tojáskrém, kovászos uborkás padlizsán, kecskesajt (v)
VÁRÓTEREM - tokhal kolbász, sós citrom, gomba majonéz
RAKPART - füstölt halleves. pisztráng, konfitált bab
NAPFÉNY – sárga gyúrt tészta, édesburgonya, sáfrány, zsálya (v)
CSIKORGÁS – szabad tartású sertéskaraj, fermentált málna, karalábé
KERTVÁROS – karfiol, sárgacékla, nyári szarvasgomba, pattogatott kukorica mártás
BETONDZSUNGEL -galambhurka, fekete zeller, vörösboros pecsenyelé

Kísérők:

Sauska x Onyx Brut Nature Vintage Magnum 2017
Házi készítésű alkoholmentes dzsúzok
Szűrt víz, ásványvíz

  • 20:30

Beszállás a Várhegy hajóra.

  • 21:00 – 21:30

Pezsgős tűzijáték nézés a Vigadó téren állomásozó Várhegy hajóról és az ehhez tartozó dokkon, ahol az egész város káprázatos oldalát mutatja.

  • 21.30 – 23.00

Exkluzív hajókirándulás a Dunán, Budapest páratlan panorámájával és az ONYX Alkotói Közösségével. Gyönyörködj a város nevezetességiben sós és édes falatokkal és korlátlan italfogyasztással, miközben végig hajózol a folyón.

3 lépéses korlátlan sétálókóstoló METROPOLISZ „KÍSÉRŐ” ételeiből a hajón:

AUGUSZTUS 20- új kenyér, habosított vaj, barna vaj, sült fokhagymás zsír
DOKK - kapros-túrós pite, bodza, tejfölfagyi
DEKK - grillázsparfait, Rózsavölgyi csokoládé, sárgabarack, dió praliné

Kísérők:

Sauska x Onyx Brut Nature Vintage Magnum 2017
Házi készítésű, alkoholmentes dzsúzok
Szűrt víz, ásványvíz

  • 23:00

Kikötés a Vigadó téri dokknál és AUG20 útravaló ajándék.

Tarts az Onyx Alkotói Közösségével és ünnepeld meg metropoliszunkat!

Itt foglalhatsz helyet az eseményre!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...