2 tuti módszer, hogy mutatós csokicsíkokat húzz a desszertjeidre

Mindig is szép, vékony, egyenletes csokicsíkokat akartál a süteményeidre? Napi Tippünkből kiderül, hogy ez egyszerűbb, mint gondolnád!

Ha eddig villával vagy cukrászecsettel próbáltad meg csokival bevonni a kekszeidet, sütijeidet, akkor itt az ideje, hogy tanulj egy egyszerűbb módszert! Ráadásul azt is átismételjük, miként lehet a legjobban csokit olvasztani mikróban és vízgőz fölött.

2 tuti módszer, hogy mutatós csokicsíkokat húzz a desszertjeidre

Hogyan olvaszd meg és csorgasd a csokoládépasztillát

A mikrohullámú sütő messze a leggyorsabb és legegyszerűbb módszer a csokoládé megolvasztására és csepegtetésére. A csokoládépasztilla jó kiindulási alap olyan édességekhez, mint a csokis sütik vagy a blondie-k. Amit fontos elmondani, hogy ezekben stabilizátorok vannak, amelyek megakadályozzák, hogy olyan simán megolvadjanak, mint egy tábla csoki.

Illetve azt is bele kell kalkulálnod, hogy olvadás után más lesz a textúrája.

Ha ezt tudomásul vetted, akkor görgess lejjebb, és kövesd az alábbi lépéseket.

  • Tedd a tej-, ét- vagy fehér csokoládépasztillát egy mikrózható tálba. A csokoládét 30 másodperces intervallumokban mikrózd meg, közben kevergesd át egy spatulával. Folytasd ezt mindaddig, amíg a pasztillák teljesen fel nem olvadnak és simává nem válnak. Ha az túl sűrűnek találod a csokit megolvasztva, keverj hozzá kókuszolajat, egyszerre 1 evőkanállal, amíg jó folyós állagúvá nem válik. Tedd félre a tálat néhány percre, hogy kissé kihűljön.
  • Egy spatula segítségével óvatosan tedd át a meleg olvasztott csokoládét egy nagy műanyag visszazárható zacskóba.
  • A műanyag zacskó egyik sarkából vágj le ollóval egy picike darabot (ha vastagabb csíkokat szeretnél a sütidre csorgatni, akkor értelemszerűen nyugodtan vághatsz nagyobb nyílást).
  • Két kézzel tartsd stabilan a műanyag zacskót az olvasztott csokoládéval, úgy, hogy a levágott sarok lefelé nézzen az édesség fölé. Finoman nyomd össze a zacskót, és előre-hátra mozdulatokkal gyorsan csepegtesd a csokoládét a felületre. Ha olyan édességeket díszítesz, mint a biscotti, akkor segít, ha vagy közvetlenül egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezed őket a csorgatás előtt, vagy egy sütőpapírral bélelt tepsibe állított hűtőrácsra teszed a desszertet, így könnyű lesz később eltakarítani.

Hogyan olvaszd meg és csorgasd a táblás csokoládét

A csokibevonónak, illetve a hagyományos táblás csokinak eltér az állaga az olvasztott pasztilláétól, de ez nem is baj. Bár a bevonót épp süteményekhez történő felhasználásra állították elő, mi azért azt javasoljuk, hogy az elérhető legjobb minőségű csokit válaszd. Bár alapvetően ezt is felolvaszthatod mikróban, akkor vízgőz fölött olvaszd meg – mutatjuk, hogyan.

  • Tedd az apróra vágott csokoládét egy nagy hőálló üvegtálba, amelyet forró vízzel teli lábos fölé helyezel (ügyelj arra, hogy a víz ne érjen a tál aljához). Egy gumispatula segítségével időnként keverd meg az apróra vágott csokoládét, miközben az megolvad.
  • Folytasd a csokoládé kevergetését, ahogy elkezd olvadni.

A csokoládét többször keverd meg, amíg teljesen felolvad, és teljesen simává válik. Tedd át a tálat a konyhapultra, és hagyd a csokoládét néhány percig hűlni.

  • Ezután kövesd a fenti lépéseket. A spatulával kanalazd át a csokit a zacskóba, majd vágj egy kicsi lyukat a sarkára. Mind a két kezed használva stabilan tartsd a zacskót a sütemények fölé, majd gyorsan ide-oda mozgatva a kezed, csorgasd rájuk az olvasztott csokoládét.

Jó díszítést!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több tartalom, cikk és ötlet a készülődéshez:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...