A 10 legmagyarosabb fogásunk, nem csak nemzeti ünnepekre

Egy kondér szaftos marhapörkölt, egy fazék cérnametéltes húsleves, egy jó adag tejfölös gombapaprikás vagy egy tál kolbászos paprikás krumpli a szíved választottja, ha magyaros fogásokról van szó?

A magyaros fogásoknak nincs párja, és ezt nem csak a magyarok mondják. A legtöbbször zsíros, hagymás, paprikás alapra főzött ételeink laktatóak, szaftosak, ízesek, és szinte kivétel nélkül húsosak, hiába, a hagyomány az hagyomány. Melyik magyaros fogás a legkedvesebb neked? Az újházi tyúkhúsleves, a babgulyás, a marhapörkölt vagy esetleg a paprikás krumpli?

  1. 1.

    Klasszikus marhahúsleves

  2. 2.

    Klasszikus paprikás krumpli

  3. 3.

    Krémes gombapaprikás galuskával

  4. 4.

    Fenséges csirkepaprikás

  5. 5.

    Babgulyás

  6. 6.

    A (majdnem) eredeti Újházi-tyúkhúsleves

  7. 7.

    Mindent bele rakott krumpli

  8. 8.

    Gulyásleves Ana konyájából

  9. 9.

    Régimódi töltött káposzta

  10. 10.

    Vörösboros marhapörkölt hagymás dödöllével

Még több magyaros fogás itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek