A 10 legmagyarosabb fogásunk, nem csak nemzeti ünnepekre

Egy kondér szaftos marhapörkölt, egy fazék cérnametéltes húsleves, egy jó adag tejfölös gombapaprikás vagy egy tál kolbászos paprikás krumpli a szíved választottja, ha magyaros fogásokról van szó?

A magyaros fogásoknak nincs párja, és ezt nem csak a magyarok mondják. A legtöbbször zsíros, hagymás, paprikás alapra főzött ételeink laktatóak, szaftosak, ízesek, és szinte kivétel nélkül húsosak, hiába, a hagyomány az hagyomány. Melyik magyaros fogás a legkedvesebb neked? Az újházi tyúkhúsleves, a babgulyás, a marhapörkölt vagy esetleg a paprikás krumpli?

  1. 1.

    Klasszikus marhahúsleves

  2. 2.

    Klasszikus paprikás krumpli

  3. 3.

    Krémes gombapaprikás galuskával

  4. 4.

    Fenséges csirkepaprikás

  5. 5.

    Babgulyás

  6. 6.

    A (majdnem) eredeti Újházi-tyúkhúsleves

  7. 7.

    Mindent bele rakott krumpli

  8. 8.

    Gulyásleves Ana konyájából

  9. 9.

    Régimódi töltött káposzta

  10. 10.

    Vörösboros marhapörkölt hagymás dödöllével

Még több magyaros fogás itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!