10 alapanyag krémsajt helyett, ha kipróbálnál valami újat

Semmi gond, ha épp nincs otthon krémsajtod, ha kellene, vagy esetleg kipróbálnál valami újat, mert ha ebből a 10 alapanyagból valamelyik megtalálható a konyhádban, akkor azzal pótolni tudod.

A krémsajt a sajttortától a bagelen át a legkülönfélébb ételekben bukkanhat fel, épp ezért, ha a helyettesítésére kerül a sor, érdemes megvizsgálni, hogy milyen lesz a végső produktum, amihez a krémsajtot felhasználod. Mert más fogja megállni a helyét egy szószban és a reggeli szendvicseden! Nézzük a legjobb krémsajt-helyettesítő alapanyagokat!

10 alapanyag krémsajt helyett, ha kipróbálnál valami újat

Görög joghurt (vagy az izlandi skyr)

Ezek a sűrű, krémes joghurtok nagyon jól működnek a krémsajt helyett olyan krémes vagy sült receptekben, mint a különböző rakott ételek. Nem árt azonban odafigyelni, mivel a krémsajt magas zsírtartalmú, érdemes teljes tejből készült joghurtot vásárolni, nem pedig 2%-osat vagy sovány tejből készültet. Az állaga sokkal inkább közelít majd a hagyományos krémsajthoz.

Tejföl

A tejföl kissé savanykásabb, mint a krémsajt, de hasonlóan zamatos ízt ad. Mártogatósban és szószban a legjobb, ellentétben a pékárura nem ajánlott tejfölt kenegetni...

Neufchatel sajt

Nem túl elterjedt sajt, de ha véletlenül épp akad otthon, amikor nincs krémsajtod, vagy egyszerűen csak kipróbálnál valami újat, akkor a Neufchatel sajt jó választás lehet. Ennek a sajtnak az autentikus francia változata enyhén penészes kéreggel rendelkezik (brie, de sokkal kevésbé zsíros). Lényegében ez az eredeti alacsony zsírtartalmú krémsajt. A Neufchatel egy az egyben helyettesítheti a krémsajtot számos receptben, beleértve a mártogatósokat, kencéket, szószokat és desszerteket.

Fejedelmi Rákóczi-túrós

Bár a legtöbben tévesen úgy tudják, hogy a túrós édesség a szabadságharcos Rákóczi Ferenc emlékére lett megalkotva, az igazság az, hogy csak jó pár évvel később, Rákóczi János ...

Görög joghurtos torta

Félreértés ne essék, nem a torta görög, hanem a joghurt. Könnyed, frissítő és nem túl édes desszert, melyet nagyon hamar el lehet készíteni, még csak tésztaalapot sem kell hozzá ...

Egyszerű bagel

Tele van vele az internet, istenítik és csodálják, de mégis mit tudhat egy lyukas zsemle? A bagel, a tésztáját tekintve, nem extra. Ami igazán egyedivé teszi az az, hogy a meggyúrt, ...

Vegán krémsajt

A boltban vásárolt vegán krémsajt a sütésnél lehet társad, mivel az állaga nagyon hasonlít az eredetihez.

Mascarpone

Ez az olasz sajt hihetetlenül sűrű, krémes és édes, finom illattal. Ismerős?

A mascarpone állagában és ízében nagyon közel áll a krémsajthoz, így az egyik legjobb helyettesítő. Próbáld ki bagelen!

Itt is tökéletes!

Ricotta

Egy másik olasz győztes, a ricotta igényel egy kis munkát, de szintén bevethető a krémsajt helyettesítésére. Mivel túró van benne, érdemes leturmixolni vagy a robotgépbe tenni, mielőtt elkezdesz sütni vele. Mondjuk az olasz sajttorta amúgy is ricottával készül, így ott ezt ki is lehet hagyni.

Túró

A túró nagyon erőteljes és markáns ízzel rendelkezik, ezért semmiképpen ne hagyd ki a turmixolós lépést főzés vagy sütés előtt.

Kecskesajt

A kecskesajtnak jellegzetesebb íze van, mint a krémsajtnak, de megállhatja a helyét a krémsajt szerepében, ha épp nagy a szükség. A friss kecskesajt omlósabb, mint a krémsajt, ezért segít, ha egy kis teljes tejjel elkevered, mielőtt felhasználnád a receptekben. Próbáld ki zöldséges mártogatósokban, amelyeknek krémsajt az alapja.

Vaj vagy vegán vaj

A vegán vajat keverd össze egy kis citromlével és vaníliakivonattal, hogy leutánozd a krémsajt ízét és illatát, aztán süteményekre, tortákra (pl. répatorta) nyugodtan használhatod.

Lágy tofu

Az erjesztett szójababból készült tofut nem lehet azzal vádolni, hogy a krémsajt rokona lenne. (Citromlé és egy pici vanília hozzáadása segíthet ezen.) Ám szerkezetileg hasonló teljesítményt nyújt a sült finomságokban. Próbáld ki például pudingban. Ügyelj arra, hogy lágy tofut (selyemtofu) vásárolj, ne keményet vagy extra keményet.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ismerd meg velünk az alapokat:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...