8 kacsa- és libamájas recept, ami megkoronázza a Márton-napot

Ha az év többi szakában nem is, ilyenkor, november elején biztosan elfogyasztunk egy-két libás vagy kacsás fogást az ünnep tiszteletére. Az alábbi májas receptek csodásan mutatnak majd az asztalon.

Ünnepkor többet megenged magának az ember, így Márton-napra is készíthetünk olyan fogásokat, amelyek amúgy drágának vagy túl elegánsnak számítanának. Persze azért, ha nem akarunk hatalmas lyukat égetni a tárcánkba, nem kell megvennünk egy egész madarat, illetve annak nemesebb részeit is hanyagolhatjuk. Egy nagyobb darab liba- vagy kacsamájjal is hasonlóan ünnepi hangulatot érhetünk el. Vajon melyik libamájas recept lesz a nyerő?

  1. 1.

    Szalonnás-póréhagymás pecsenye kacsamáj

  2. 2.

    Ünnepi kacsamáj pirítóson és párolt almán tálalva

  3. 3.

    Kacsamáj pirított birsalmával

  4. 4.

    Rusztikus kacsamájpástétom

  5. 5.

    Körtés kacsamáj tésztakosárban

  6. 6.

    Tokajis libamáj

  7. 7.

    Libamáj almával sütve

  8. 8.

    Libamáj terrine

Még több májas recept itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...