8 kacsa- és libamájas recept, ami megkoronázza a Márton-napot

Ha az év többi szakában nem is, ilyenkor, november elején biztosan elfogyasztunk egy-két libás vagy kacsás fogást az ünnep tiszteletére. Az alábbi májas receptek csodásan mutatnak majd az asztalon.

Ünnepkor többet megenged magának az ember, így Márton-napra is készíthetünk olyan fogásokat, amelyek amúgy drágának vagy túl elegánsnak számítanának. Persze azért, ha nem akarunk hatalmas lyukat égetni a tárcánkba, nem kell megvennünk egy egész madarat, illetve annak nemesebb részeit is hanyagolhatjuk. Egy nagyobb darab liba- vagy kacsamájjal is hasonlóan ünnepi hangulatot érhetünk el. Vajon melyik libamájas recept lesz a nyerő?

  1. 1.

    Szalonnás-póréhagymás pecsenye kacsamáj

  2. 2.

    Ünnepi kacsamáj pirítóson és párolt almán tálalva

  3. 3.

    Kacsamáj pirított birsalmával

  4. 4.

    Rusztikus kacsamájpástétom

  5. 5.

    Körtés kacsamáj tésztakosárban

  6. 6.

    Tokajis libamáj

  7. 7.

    Libamáj almával sütve

  8. 8.

    Libamáj terrine

Még több májas recept itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Hagyományos ludaskása

Ősszel és télen gyakran fogyasztunk libát, amely kiváló fehérje-, vas-, B2- és B6-vitaminforrás. Márton-napon pedig még inkább a libahús dukál. A Ludaskása az egyik legnépszerűbb ...

Boróka szirupos mocktail

Az Agárdi Blue Chamelon 0%-os boróka sziruppal szuper alkoholmentes italokat tudunk készíteni. Így, ha nem szeretjük az alkoholt, vezetünk vagy csak úgy kipróbálnánk, akkor itt van két ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...