11 nyári gyümölcsös hús a sós-édes ízek kedvelőinek

Van, akinek a gyümölcsös hús egy ínyencség, másnak ugyanakkor egy visszataszító szörnyszülött: most az első tábort boldoggá tenni, a másodikat meggyőzni hoztuk el az alábbi recepteket.

Kevés olyan ételcsoport van, ami sokkal retróbb, sokkal nosztalgikusabb lenne, mint egy gyümölcsös hús. Ugyanis ezeket a meggyes csirkéket, barackos sertéseket faltuk a nagymamánál, majd a menzán, és talán még azóta is készítjük/készíttetjük valakivel. Mindegy, hogy szeretjük, vagy ki nem állhatjuk, annyiban megegyezhetünk, hogy minden gyümölcsös hús egyedi és utánozhatatlan.

  1. 1.

    Csirkemell meggyszósszal

  2. 2.

    Sajtos-barackos sertéskaraj

  3. 3.

    Szilvamázas csirke

  4. 4.

    Barackos hús

  5. 5.

    Sárgabarackos-rozmaringos csirkecomb

  6. 6.

    Főtt marhahús meggymártással és petrezselymes burgonyával

  7. 7.

    Avignoni csirkemell tejszínes burgonyapürével

  8. 8.

    Őszibarackos csirkemell mézes szósszal

  9. 9.

    Csirkecomb meggyszósszal

  10. 10.

    Őszibarackos csirke

  11. 11.

    Szőlős tokány

Még több gyümölcsös hús receptje vár!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!