11 nyári gyümölcsös hús a sós-édes ízek kedvelőinek

Van, akinek a gyümölcsös hús egy ínyencség, másnak ugyanakkor egy visszataszító szörnyszülött: most az első tábort boldoggá tenni, a másodikat meggyőzni hoztuk el az alábbi recepteket.

Kevés olyan ételcsoport van, ami sokkal retróbb, sokkal nosztalgikusabb lenne, mint egy gyümölcsös hús. Ugyanis ezeket a meggyes csirkéket, barackos sertéseket faltuk a nagymamánál, majd a menzán, és talán még azóta is készítjük/készíttetjük valakivel. Mindegy, hogy szeretjük, vagy ki nem állhatjuk, annyiban megegyezhetünk, hogy minden gyümölcsös hús egyedi és utánozhatatlan.

  1. 1.

    Csirkemell meggyszósszal

  2. 2.

    Sajtos-barackos sertéskaraj

  3. 3.

    Szilvamázas csirke

  4. 4.

    Barackos hús

  5. 5.

    Sárgabarackos-rozmaringos csirkecomb

  6. 6.

    Főtt marhahús meggymártással és petrezselymes burgonyával

  7. 7.

    Avignoni csirkemell tejszínes burgonyapürével

  8. 8.

    Őszibarackos csirkemell mézes szósszal

  9. 9.

    Csirkecomb meggyszósszal

  10. 10.

    Őszibarackos csirke

  11. 11.

    Szőlős tokány

Még több gyümölcsös hús receptje vár!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk