10 finomság, amit az Etesd a kórházi dolgozóknak készített

Páratlan kezdeményezés, mely indulása óta töretlenül halad előre: az Etesd az egészségügyi dolgozóknak biztosít naponta meleg ételt, akik a járványban több mint egy éve állják a sarat. Most a nekik küldött ételek receptjei közül válogattunk.

A koronavírus-járvány okozta nehézségek közül is a legnagyobb teher talán az egészségügyi dolgozók vállát nyomja, számukra biztosít naponta friss és tápláló meleg ételt az Etesd Nonprofit Közhasznú szervezet az 'Etesd a dokit 3' kampányában, azóta is töretlenül – mára több, mint 85 ezer adag ételt kiosztottak.

2021. május 8-án szombaton 17 órától Te is megismerheted őket: az Etesd két főtámogatójával, a Nosaltyval valamint a Big Green Egg Magyarországgal karöltve Facebook LIVE főzőműsorral és egy igazi konyhai összecsapással vár titeket - az esemény linkjét itt találjátok, csatlakozzatok, és nézzétek velünk Mucsi Zoltán és Hajnóczy Soma párbaját. A műsor házigazdája Ráskó Eszter lesz, aki várhatóan csípős nyelvvel értékeli majd a két párbajozót!

Most a kórházi dolgozóknak készített finomságok közül válogattunk nektek 10 pompás, különleges receptet:

  1. 1.

    Tavaszi borsóleves

  2. 2.

    Céklakrémleves

  3. 3.

    Klasszikus csirkepaprikás

  4. 4.

    Almakrémleves

  5. 5.

    Crema al mascarpone

  6. 6.

    Tárkonyos sertésragu

  7. 7.

    Áfonyás muffin

  8. 8.

    Kókusztejes fehérrépa-krémleves

  9. 9.

    Hajdina tabbouleh - gluténmentes

  10. 10.

    Narancsos édesburgonya-krémleves

Kövessétek élőben az eseményeket a Nosalty vagy az Etesd.hu Facebook-oldalán
2021. május 8-án szombaton 17 órától!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...