10 finomság, amit az Etesd a kórházi dolgozóknak készített

Páratlan kezdeményezés, mely indulása óta töretlenül halad előre: az Etesd az egészségügyi dolgozóknak biztosít naponta meleg ételt, akik a járványban több mint egy éve állják a sarat. Most a nekik küldött ételek receptjei közül válogattunk.

A koronavírus-járvány okozta nehézségek közül is a legnagyobb teher talán az egészségügyi dolgozók vállát nyomja, számukra biztosít naponta friss és tápláló meleg ételt az Etesd Nonprofit Közhasznú szervezet az 'Etesd a dokit 3' kampányában, azóta is töretlenül – mára több, mint 85 ezer adag ételt kiosztottak.

2021. május 8-án szombaton 17 órától Te is megismerheted őket: az Etesd két főtámogatójával, a Nosaltyval valamint a Big Green Egg Magyarországgal karöltve Facebook LIVE főzőműsorral és egy igazi konyhai összecsapással vár titeket - az esemény linkjét itt találjátok, csatlakozzatok, és nézzétek velünk Mucsi Zoltán és Hajnóczy Soma párbaját. A műsor házigazdája Ráskó Eszter lesz, aki várhatóan csípős nyelvvel értékeli majd a két párbajozót!

Most a kórházi dolgozóknak készített finomságok közül válogattunk nektek 10 pompás, különleges receptet:

  1. 1.

    Tavaszi borsóleves

  2. 2.

    Céklakrémleves

  3. 3.

    Klasszikus csirkepaprikás

  4. 4.

    Almakrémleves

  5. 5.

    Crema al mascarpone

  6. 6.

    Tárkonyos sertésragu

  7. 7.

    Áfonyás muffin

  8. 8.

    Kókusztejes fehérrépa-krémleves

  9. 9.

    Hajdina tabbouleh - gluténmentes

  10. 10.

    Narancsos édesburgonya-krémleves

Kövessétek élőben az eseményeket a Nosalty vagy az Etesd.hu Facebook-oldalán
2021. május 8-án szombaton 17 órától!

Legújabb receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

5 medvehagyma-lelőhely országszerte, ha te magad szednéd

A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!