Az ecetes uborka a legnagyobb kedvenc, ehhez nem fér semmi kétség, de a kamrapolcot rengeteg más egyéb savanyúsággal is megpakolhatjuk. Bármilyen zöldséget, gyümölcsöt tegyünk is el, minden esetben gondosan ügyeljünk a befőttes üvegek vagy a hordó fertőtlenítésére. Az alapanyagokat alaposan mossuk meg, mert senki sem szeretné, hogy a nagy gonddal készített savanyúság kárba vesszen! A módszerek és az ízesítés igen változatos lehet, nincsen egyetlen "bevált" recept, így bátran kísérletezzünk akár egy-egy új fűszerrel vagy eljárással.
-
1.
Ecetes kisdinnye
-
2.
Vegyes savanyúság karfiollal
-
3.
Cékla befőzőautomatával
-
4.
Gyöngyhagyma télire
-
5.
Káposztával töltött almapaprika
-
6.
Sarvalt káposzta
-
7.
Csalamádé télire egyszerűen
-
8.
Hideg csemegeuborka
Címlapkép: Flickr by DurhamDundee