Egyre több kofa és zöldséges árul rebarbarát. De mihez kezdjünk vele? Most megmondjuk! Tulajdonképpen a rebarbara nem is gyümölcs, hanem zöldség. Akkor vegyük meg, ha a szárak szép pirosak és nem maradtak zöldes színűek. A levele mérgező, így ezt messziről kerüljük! Az íze fanyar, savanykás, ezért desszerteknél érdemes más gyümölcsökkel párosítani, a legnépszerűbb az eper-rebarbara duó. Készíthetünk belőle lekvárt, chutney-t hideg húsokhoz és mindenféle süteményeket. Itt vannak a mi legjobb rebarbarás receptjeink:
-
1.
Epres-rebarbarás álompite
-
2.
Rebarbarás pikniksüti
-
3.
Fűszeres rebarbarakompót
-
4.
Túrós pite epres-rebarbarás szósszal
-
5.
Rebarbarakrémleves
-
6.
Rebarbara desszert egyszerűen
-
7.
Rebarbarás kevert süti
-
8.
Fehércsokis-rebarbarás muffin
-
9.
Rizspuding epres-rebarbarás zselével
-
10.
Rebarbarás panna cotta
-
11.
Vaníliakrémes rebarbara szelet