r
Nosalty Logó

Rebarbarás pikniksüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Rebarbarás pikniksüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A süti összeállítása, sütése

Összesen 825 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A süti összeállítása, sütése

Összesen 6588 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A süti összeállítása, sütése

Összesen 246 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    850.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    441 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 825 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    433.1 g
  • Telített zsírsav
    263 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6800.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    892 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    588 mg
  • Foszfor
    1798 mg
  • Nátrium
    3297 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    636.6 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

VÍZ

  • Összesen
    1267.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3632 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    216 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3526 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1271 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2132 micro
Összesen 6588 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A süti összeállítása, sütése

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy tálban keverjük össze a sóval összeszitált lisztet a vajjal, az ujjainkkal morzsoljuk teljesen grízesre.
  2. Adjuk hozzá a vízzel fellazított ecetet. A lisztkeverék közepébe öntsük, és dolgozzuk jól ki vele a tésztát. Ha kevésnek bizonyul a víz és száraznak tűnik a tészta, adhatunk még vizet hozzá. Akkor dolgoztunk jól, ha a tészta összeáll és nem morzsálódik.
  3. Folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe egy órára, vagy akár egy egész éjszakára pihenni a tésztát.

A töltelékhez

  1. Tisztítsuk meg a rebarbaraszárat, hámozzuk az almát, majd vágjuk kisebb kockákra őket.
  2. Egy kisebb edényben melegítsünk egy kanál vajat, erre dobjuk a gyümölcskockákat. Cukrozzuk, reszeljünk rá citromhéjat, facsarjuk bele a citrom felének levét, és adjuk hozzá a vaníliarúdból nyert friss magokat. Elég csak összemelegíteni, pár percig kavarni, karamellizálni a tölteléket, nem kell megfőzni.
  3. Ha elkészült, húzzuk le a gázról és hagyjuk kihűlni.

A süti összeállítása, sütése

  1. A tésztát nyújtás előtt 10 perccel vegyük ki a hűtőből, így könnyebb lesz nyújtani. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát fél centisnél kicsit vékonyabbra, és kerek sütikiszúróval készítsünk lapocskákat belőle, a maradékot gyúrjuk össze, és tegyük félre a következő körre (egészen addig, ameddig el nem fogy a tészta, ismételjük a nyújtás, töltés, összeállítás, sütés fázisokat).
  3. A lapocskák felét töltsük meg a kihűlt töltelékkel, csak a közepükre tegyünk a rebarbarás keverékből. A tésztakorongok szélét kenjük meg felvert tojással, és helyezzünk rájuk egy másik lapot. A széleket nyomkodjuk össze mutató és hüvelykujjunk segítségével, így szép formát is kapnak, és a töltelék nem folyik ki a sütés alatt belőlük.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük az elkészült minipitéket, a tetejüket megkenjük felvert tojással, és megszórjuk barna cukorral.
  5. Ekkor mehetnek az előmelegített sütőbe 20-25 percre sülni. Ha elkészültek, konyharuhával letakarva egy tálban hagyjuk kihűlni őket, így nem égeti meg a forró töltelék a szánkat és meg is puhulnak kissé. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4687
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 26.

Ajánló

A megadott mennyiségből kb. 24 darab minipite készíthető, de ha az egyes lapokat félbehajtva töltjük, akkor dupla mennyiséget is készíthetünk. Ugyanakkor a tésztából vághatunk ki szögletes formákat, kisebb vagy nagyobb darabokat is, ahogy jólesik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezeket a kedves kis mini sütiket bátran vihetjük magunkkal most tavasszal, de akár nyáron is piknikezni, kirándulni. Ha megállunk egy kis pihenőre, vagy akár menet közben is könnyedén elfogyaszthatjuk. Most talán a rebarbara töltelék a legautentikusabb, de bármilyen más gyümölcs-tölteléket tehetünk a ropogós tésztába.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A süti összeállítása, sütése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...