Rebarbarás pikniksüti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
145 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
1g só0 kcal
-
63g vaj448 kcal
-
25g víz0 kcal
-
1g almaecet0 kcal
A töltelékhez
-
94g rebarbara15 kcal
-
50g alma23 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
6g barna cukor24 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
A süti összeállítása, sütése
Összesen
825
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
1162 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
8g só0 kcal
-
500g vaj3585 kcal
-
200g víz0 kcal
-
10g almaecet2 kcal
A töltelékhez
-
750g rebarbara118 kcal
-
400g alma187 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
50g barna cukor190 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
A süti összeállítása, sütése
Összesen
6588
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
43 kcal
-
11.2g finomliszt41 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
18.6g vaj134 kcal
-
7.5g víz0 kcal
-
0.4g almaecet0 kcal
A töltelékhez
-
28g rebarbara4 kcal
-
14.9g alma7 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1.9g barna cukor7 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
-
2g tojás3 kcal
-
0.7g barna cukor3 kcal
A süti összeállítása, sütése
Összesen
246
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 54.1 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 850.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 225 mg
-
Nátrium 412 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 158.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 454 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 441 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 159 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 267 micro
Összesen
825
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 81.3 g
Zsír
-
Összesen 433.1 g
-
Telített zsírsav 263 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 124 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 1285 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6800.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 173 mg
-
Kálcium 892 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 588 mg
-
Foszfor 1798 mg
-
Nátrium 3297 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 636.6 g
-
Cukor 117 mg
-
Élelmi rost 73 mg
VÍZ
-
Összesen 1267.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3632 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 216 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 270 micro
-
Kolin: 429 mg
-
Retinol - A vitamin: 3526 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1271 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2132 micro
Összesen
6588
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 253.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 47.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
246
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
35 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
30 dkg finomliszt
-
2 kávéskanál só
-
2 ek almaecet
A töltelékhez
-
6 közepes szár rebarbara
-
5 ek barna cukor
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 ek vaj
A süti összeállítása, sütése
Elkészítés
A tésztához
- Egy nagy tálban keverjük össze a sóval összeszitált lisztet a vajjal, az ujjainkkal morzsoljuk teljesen grízesre.
- Adjuk hozzá a vízzel fellazított ecetet. A lisztkeverék közepébe öntsük, és dolgozzuk jól ki vele a tésztát. Ha kevésnek bizonyul a víz és száraznak tűnik a tészta, adhatunk még vizet hozzá. Akkor dolgoztunk jól, ha a tészta összeáll és nem morzsálódik.
- Folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe egy órára, vagy akár egy egész éjszakára pihenni a tésztát.
A töltelékhez
- Tisztítsuk meg a rebarbaraszárat, hámozzuk az almát, majd vágjuk kisebb kockákra őket.
- Egy kisebb edényben melegítsünk egy kanál vajat, erre dobjuk a gyümölcskockákat. Cukrozzuk, reszeljünk rá citromhéjat, facsarjuk bele a citrom felének levét, és adjuk hozzá a vaníliarúdból nyert friss magokat. Elég csak összemelegíteni, pár percig kavarni, karamellizálni a tölteléket, nem kell megfőzni.
- Ha elkészült, húzzuk le a gázról és hagyjuk kihűlni.
A süti összeállítása, sütése
- A tésztát nyújtás előtt 10 perccel vegyük ki a hűtőből, így könnyebb lesz nyújtani. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát fél centisnél kicsit vékonyabbra, és kerek sütikiszúróval készítsünk lapocskákat belőle, a maradékot gyúrjuk össze, és tegyük félre a következő körre (egészen addig, ameddig el nem fogy a tészta, ismételjük a nyújtás, töltés, összeállítás, sütés fázisokat).
- A lapocskák felét töltsük meg a kihűlt töltelékkel, csak a közepükre tegyünk a rebarbarás keverékből. A tésztakorongok szélét kenjük meg felvert tojással, és helyezzünk rájuk egy másik lapot. A széleket nyomkodjuk össze mutató és hüvelykujjunk segítségével, így szép formát is kapnak, és a töltelék nem folyik ki a sütés alatt belőlük.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük az elkészült minipitéket, a tetejüket megkenjük felvert tojással, és megszórjuk barna cukorral.
- Ekkor mehetnek az előmelegített sütőbe 20-25 percre sülni. Ha elkészültek, konyharuhával letakarva egy tálban hagyjuk kihűlni őket, így nem égeti meg a forró töltelék a szánkat és meg is puhulnak kissé. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 127
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4687
- Feltöltés dátuma: 2014. május 26.
Ajánló
A megadott mennyiségből kb. 24 darab minipite készíthető, de ha az egyes lapokat félbehajtva töltjük, akkor dupla mennyiséget is készíthetünk. Ugyanakkor a tésztából vághatunk ki szögletes formákat, kisebb vagy nagyobb darabokat is, ahogy jólesik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gréti
581 recept
Ezeket a kedves kis mini sütiket bátran vihetjük magunkkal most tavasszal, de akár nyáron is piknikezni, kirándulni. Ha megállunk egy kis pihenőre, vagy akár menet közben is könnyedén elfogyaszthatjuk. Most talán a rebarbara töltelék a legautentikusabb, de bármilyen más gyümölcs-tölteléket tehetünk a ropogós tésztába.