10+1 nagyon krémes SAJTTORTA, amiből enned kell egy szeletet

A sajttorták legjava, egy helyen összegyűjtve - még a nyár vége előtt próbáld ki valamelyiket!

Valószínű, hogy a sajttorta az egyik legjobb dolog, ami valaha az emberiséggel történt. Zsíros, cukros, akár gyümölcsös réteg csücsül az omlós vajas, kekszes alapon, és még különösebb konyhai jártasság sem kell az elkészítéséhez (oké, némi gyakorlat nem árt). Még sütés nélküli receptek is léteznek hozzá, így az biztosan nem lehet kifogás, hogy nem akarjuk bekapcsolni a sütőt, ráadásul igazi nyári édesség.

Tudtad?

A sajttorta valószínűleg az ókori Görögországból származik. Már a gladiátoroknak is ezt szolgálták fel a versenyek előtt, hogy kellő energiával tudjanak nekivágni a küzdelemnek, de a kor menyasszonyai is ezt sütötték a vendégseregnek. Görögországban alapvetően mézet használnak a sajttortához, és eredetileg egy sótlan görög sajtból, anthotyrosból (kecsketejből) készítették, ricotta hozzáadásával. A sütés nélküli verziót már az amerikaiak fejlesztették ki, a krémsajtos receptek is tőlük terjedtek el az egész világon.

Szerintünk ezeket a recepteket érdemes kipróbálnod, legyen szó szülinapról, vendégségről, vagy csak egy sima szombat délutánról!

Ezek a legjobb sajttortáink:

  1. 1.

    Expressz sajttorta

  2. 2.

    Fekete erdei sajttorta

  3. 3.

    Áfonyás sajttorta a konyha világától

  4. 4.

    Vaníliás sajttorta lime-os eperraguval

  5. 5.

    Karamellás sajttorta aureliavadaszan konyhájából

  6. 6.

    Málnás sajttorta sütőben sütve

  7. 7.

    Hűsítő citromkrémes sajttorta

  8. 8.

    A legegyszerűbb sajttorta fehércsokival

  9. 9.

    Joghurtos-limeos sajttorta

  10. 10.

    Nutellás sajttorta Tomatotree konyhájából

Ezeket olvastad már?

Még több sajttortarecept ITT!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek