Málnás sajttorta sütőben sütve
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 37% Zsír
Kekszes alap
Krém
-
90g mascarpone364 kcal
-
23g cukor87 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g tejföl25 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0 kcal
-
17g tojás21 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
Málnakrém
Összesen
655
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 37% Zsír
Kekszes alap
Krém
-
900g mascarpone3636 kcal
-
225g cukor871 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
1g só0 kcal
-
125g tejföl248 kcal
-
6g citromlé1 kcal
-
0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Málnakrém
Összesen
6551
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 37% Zsír
Kekszes alap
Krém
-
47.5g mascarpone192 kcal
-
11.9g cukor46 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
6.6g tejföl13 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
8.7g tojás11 kcal
-
1.1g tojássárgája3 kcal
Málnakrém
Összesen
345
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 50.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.9 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
655
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 106.6 g
Zsír
-
Összesen 506.1 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 981 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2665.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 296 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 555 mg
-
Nátrium 1658 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 388.8 g
-
Cukor 286 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 379.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 945 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 163 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 651 mg
-
Retinol - A vitamin: 927 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 178 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1167 micro
Összesen
6551
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 26.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 140.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
345
kcal
Hozzávalók
Kekszes alap
Krém
-
900 g mascarpone
-
225 g cukor
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 késhegynyi só
-
125 g tejföl
-
2 teáskanál citromlé
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
3 db tojás
-
1 db tojássárgája
Málnakrém
Elkészítés
Kekszes alap
- Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra. Törjük össze a kekszet (daráló segítségével, vagy egy zacskóba berakva egy nyújtófa segítségével).
- Olvasszuk fel az öt evőkanál vajat a tűzhelyen vagy a mikróban.
- Öntsük a vajat a kekszhez, és keverjük össze. Vajazzunk ki egy kb. 22 centis tortaformát. Fóliázzuk be alufóliával a tortaforma oldalát és alját kívülről, ami később extra védelem lesz a víz ellen (vízben fogjuk sütni a tortát, csak úgy, mint egy szuflét).
- Egyengessük el a kekszes masszát a tortaformában, és lapítsuk le egy pohár aljának a segítségével. (Jól nyomkodjuk le az egészet egyenletesre.)
- Tegyük a kekszes alapot be a sütőbe 8-10 percre, vigyázva, hogy a fóliát ne szakítsuk el.
- Hagyjuk kihűlni a tortaformában.
Krém
- Vegyük ki a mascarponét a hűtőből, hogy felmelegedjen szobahőmérsékletűre.
- Kézi mixerrel keverjük össze a mascarponét, a cukrot, a lisztet és a sót egy tálban. Addig keverjük, amíg szép egységes krémet nem kapunk.
- Adjuk hozzá a tejfölt, a citromlevet és a vanília aromát. Itt is fontos, hogy mindent szépen elkeverjünk.
- Adjuk hozzá egyesével az összes tojást, majd a plusz tojássárgáját is. Jól mixeljük össze.
- Öntsük a kapott krémet a kihűlt kekszes alapra.
- Tegyük a tortaformát egy nagyobb tepsibe, és öntsük a tepsit fel vízzel, ügyelve arra, hogy a fólia védje a tortánkat (tehát nagyjából ujjnyi magasságig legyen a víz). Az egész mehet a sütőbe 55-60 percre.
- Ha kész, kapcsoljuk le a sütőt, nyissuk ki az ajtaját, és hagyjuk így kihűlni a tortát nagyjából egy órán át.
- Az egy óra leteltével vegyük ki a tortaformát a vízből, szedjük le a fóliát a tortaformáról. Egy kés segítségével válasszuk el a tortát a formától, a kést szépen körbehúzva a szélén. Ezzel elkerüljük, hogy megrepedjen a tortánk, amikor kiszedjük a formából.
- Tegyük a hűtőbe a tortát, ne fedjük be, és hagyjuk hűlni legalább 4 órán keresztül a tökéletes állagért.
Málnakrém
- A málnaszemeket szépen körbepakoljuk a torta tetején (ez kb. 50-100 g málna).
- A maradék málnát feltesszük egy kis lábasban főni a cukorral és a citromlével.
- Addig kevergetjük, amíg szép egyenletes és kevésbé folyékony állagot nem kapunk.
- Kicsit hagyjuk hűlni, majd beterítjük vele a tortát középről indulva (és jut ameddig jut).
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 287
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 281
- Össznézettség: 124054
- Feltöltés dátuma: 2017. július 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nosalty
1495 recept
Férjemet szerettem volna meglepni egy nagyon finom és különleges sajttortával. Sokáig bújtam az internetet, mire ráleltem erre az "Ultimate Cheesecake" receptre. Kicsit hosszadalmasnak tűnt elsőre, de úgy gondoltam, hogy egyszer van egy évben házassági évfordulónk, hajrá. :) Ahogy a képen látható, háztartási kekszet használtam, de a recept szerint és a jobb eredményhez érdemes zabkekszet vagy hasonlót használni. Azért így is nagyon finom volt. :)