r
Nosalty Logó

Málnás sajttorta sütőben sütve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Málnás sajttorta sütőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 37% Zsír

Kekszes alap

Krém

Málnakrém

Összesen 655 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 37% Zsír

Kekszes alap

Krém

Málnakrém

Összesen 6551 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 37% Zsír

Kekszes alap

Krém

Málnakrém

Összesen 345 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 655 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    106.6 g

Zsír

  • Összesen
    506.1 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    981 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2665.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    1658 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.8 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    945 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    651 mg
  • Retinol - A vitamin:
    927 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1167 micro
Összesen 6551 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

Kekszes alap

Krém

Málnakrém

Elkészítés

Kekszes alap

  1. Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra. Törjük össze a kekszet (daráló segítségével, vagy egy zacskóba berakva egy nyújtófa segítségével).
  2. Olvasszuk fel az öt evőkanál vajat a tűzhelyen vagy a mikróban.
  3. Öntsük a vajat a kekszhez, és keverjük össze. Vajazzunk ki egy kb. 22 centis tortaformát. Fóliázzuk be alufóliával a tortaforma oldalát és alját kívülről, ami később extra védelem lesz a víz ellen (vízben fogjuk sütni a tortát, csak úgy, mint egy szuflét).
  4. Egyengessük el a kekszes masszát a tortaformában, és lapítsuk le egy pohár aljának a segítségével. (Jól nyomkodjuk le az egészet egyenletesre.)
  5. Tegyük a kekszes alapot be a sütőbe 8-10 percre, vigyázva, hogy a fóliát ne szakítsuk el.
  6. Hagyjuk kihűlni a tortaformában.

Krém

  1. Vegyük ki a mascarponét a hűtőből, hogy felmelegedjen szobahőmérsékletűre.
  2. Kézi mixerrel keverjük össze a mascarponét, a cukrot, a lisztet és a sót egy tálban. Addig keverjük, amíg szép egységes krémet nem kapunk.
  3. Adjuk hozzá a tejfölt, a citromlevet és a vanília aromát. Itt is fontos, hogy mindent szépen elkeverjünk.
  4. Adjuk hozzá egyesével az összes tojást, majd a plusz tojássárgáját is. Jól mixeljük össze.
  5. Öntsük a kapott krémet a kihűlt kekszes alapra.
  6. Tegyük a tortaformát egy nagyobb tepsibe, és öntsük a tepsit fel vízzel, ügyelve arra, hogy a fólia védje a tortánkat (tehát nagyjából ujjnyi magasságig legyen a víz). Az egész mehet a sütőbe 55-60 percre.
  7. Ha kész, kapcsoljuk le a sütőt, nyissuk ki az ajtaját, és hagyjuk így kihűlni a tortát nagyjából egy órán át.
  8. Az egy óra leteltével vegyük ki a tortaformát a vízből, szedjük le a fóliát a tortaformáról. Egy kés segítségével válasszuk el a tortát a formától, a kést szépen körbehúzva a szélén. Ezzel elkerüljük, hogy megrepedjen a tortánk, amikor kiszedjük a formából.
  9. Tegyük a hűtőbe a tortát, ne fedjük be, és hagyjuk hűlni legalább 4 órán keresztül a tökéletes állagért.

Málnakrém

  1. A málnaszemeket szépen körbepakoljuk a torta tetején (ez kb. 50-100 g málna).
  2. A maradék málnát feltesszük egy kis lábasban főni a cukorral és a citromlével.
  3. Addig kevergetjük, amíg szép egyenletes és kevésbé folyékony állagot nem kapunk.
  4. Kicsit hagyjuk hűlni, majd beterítjük vele a tortát középről indulva (és jut ameddig jut).
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 287
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 281
  • Össznézettség: 124054
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Férjemet szerettem volna meglepni egy nagyon finom és különleges sajttortával. Sokáig bújtam az internetet, mire ráleltem erre az "Ultimate Cheesecake" receptre. Kicsit hosszadalmasnak tűnt elsőre, de úgy gondoltam, hogy egyszer van egy évben házassági évfordulónk, hajrá. :)  Ahogy a képen látható, háztartási kekszet használtam, de a recept szerint és a jobb eredményhez érdemes zabkekszet vagy hasonlót használni. Azért így is nagyon finom volt. :)

Hozzávalók

Kekszes alap

Krém

Málnakrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...