r
Nosalty Logó

Zúzapörkölt tejfölösen sajtos őszibarackkal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zúzapörkölt tejfölösen sajtos őszibarackkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1812 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    938.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.5 g

Zsír

  • Összesen
    86.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3754.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    953 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1451 mg
  • Nátrium
    943 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.2 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1484.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    590 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1253 micro
  • β-crypt
    492 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    676 micro
Összesen 1812 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zúzákat negyedeljük, és jól átmossuk.
  2. Kevés olívaolajon a kockára aprított vöröshagymát üvegesre pároljuk.
  3. Majd hozzáadjuk a zúzát, és felöntjük 2 dl vízzel, sózzuk. Kb. 20 percig főzzük fedő alatt közepes lángon.
  4. Beletörjük a fokhagymát.
  5. A tejfölt és a lisztet egy kevés tejjel összekeverjük, majd a zúzára öntjük. Ha nagyon besűrüsödne, kevés tejjel lehet higítani.
  6. Fűszerezzük oregánóval, őrölt bazsalikommal, utána sózzuk, és még 10 percig főzzük.
  7. Az őszibarackokat forró vízbe mártjuk, és a héjától megszabadítjuk, majd negyedeljük.
  8. Teflonserpenyőben mindegyik oldalukat egy kicsit lepirítjuk, tetjükre kis reszelt sajt halmocskákat teszünk, megvárjuk, míg a melegtől ráolvad, és tálalhatjuk.
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7550
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 11.

Ajánló

Az őszibarackokat a zúzapöri tetejére téve tálalhatjuk. Teflonserpenyőben olívaolajon pirított, kockára vágott burgonyával tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az őszibarack nemcsak a gyümölcsök királynője, de egy sós étel megfelelő koronája is lehet, és ha a koronára még egy kis olvasztott sajt is kerül, az biztos, hogy repetát kérnek majd belőle. A zúzát lehet mediterrán zöldfűszerekkel és tejfölös habarással is elkészíteni, nem kell mindig a hagyományos paprikás pörköltre gondolni. Egy laza könnyű ételt fogunk kapni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...