Zúzapörkölt tejfölösen sajtos őszibarackkal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
125g csirkezúza118 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
15g rizsliszt55 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
191g őszibarack71 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
3g tej1 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
452
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g csirkezúza470 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
60g rizsliszt220 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
762g őszibarack285 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
10g tej6 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
1812
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
26.4g csirkezúza25 kcal
-
7.9g tejföl16 kcal
-
3.2g rizsliszt12 kcal
-
4.8g vöröshagyma2 kcal
-
40.2g őszibarack15 kcal
-
5.3g trappista sajt19 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.5g tej0 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10.6g víz0 kcal
Összesen
96
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.9 g
Zsír
-
Összesen 21.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 353 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 938.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 238 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 363 mg
-
Nátrium 236 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 371.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 147 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 313 micro
-
β-crypt 123 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 169 micro
Összesen
452
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 127.5 g
Zsír
-
Összesen 86.5 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1412 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3754.5 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 159 mg
-
Kálcium 953 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 212 mg
-
Foszfor 1451 mg
-
Nátrium 943 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135.2 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1484.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 713 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 590 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1253 micro
-
β-crypt 492 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 676 micro
Összesen
1812
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg csirkezúza
-
1.5 dl tejföl
-
4 evőkanál rizsliszt
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
6 db őszibarack
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek tej
-
2 ek olívaolaj
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
2 dl víz
Elkészítés
- A zúzákat negyedeljük, és jól átmossuk.
- Kevés olívaolajon a kockára aprított vöröshagymát üvegesre pároljuk.
- Majd hozzáadjuk a zúzát, és felöntjük 2 dl vízzel, sózzuk. Kb. 20 percig főzzük fedő alatt közepes lángon.
- Beletörjük a fokhagymát.
- A tejfölt és a lisztet egy kevés tejjel összekeverjük, majd a zúzára öntjük. Ha nagyon besűrüsödne, kevés tejjel lehet higítani.
- Fűszerezzük oregánóval, őrölt bazsalikommal, utána sózzuk, és még 10 percig főzzük.
- Az őszibarackokat forró vízbe mártjuk, és a héjától megszabadítjuk, majd negyedeljük.
- Teflonserpenyőben mindegyik oldalukat egy kicsit lepirítjuk, tetjükre kis reszelt sajt halmocskákat teszünk, megvárjuk, míg a melegtől ráolvad, és tálalhatjuk.
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 7550
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 11.
Ajánló
Az őszibarackokat a zúzapöri tetejére téve tálalhatjuk. Teflonserpenyőben olívaolajon pirított, kockára vágott burgonyával tálalhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az őszibarack nemcsak a gyümölcsök királynője, de egy sós étel megfelelő koronája is lehet, és ha a koronára még egy kis olvasztott sajt is kerül, az biztos, hogy repetát kérnek majd belőle. A zúzát lehet mediterrán zöldfűszerekkel és tejfölös habarással is elkészíteni, nem kell mindig a hagyományos paprikás pörköltre gondolni. Egy laza könnyű ételt fogunk kapni.