r
Nosalty Logó

Zserbó mézeskalács emberke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A konyha világa
Zserbó mézeskalács emberke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 960 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 5757 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 446 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1190.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.1 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 960 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94 g

Zsír

  • Összesen
    355 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7140.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    527 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    1006 mg
  • Foszfor
    2492 mg
  • Nátrium
    2959 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    594.7 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1451 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 5757 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 446 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. Lisztben elkeverjük a sót, cukrot, élesztőt, hozzámorzsoljuk a vajat, tejjel, tojással tésztává formázzuk. Három részre osztjuk.
  2. Lisztezett munkalapon kinyújtjuk az egyik adagot, majd mézeskalács emberke sütőformába terítjük, az oldalára is, a túllógó részeket levágjuk.
  3. Megkenjük a lekvár felével, majd a cukorral összekevert dió felével.
  4. Kinyújtjuk a második tésztát is, ráterítjük a dióra, az oldalára nem kell tésztát igazítani, levágjuk a túllógó darabokat.
  5. Erre a lapra rákenjük a maradék lekvárt, majd a maradék cukros diót.
  6. Kinyújtás után befedjük a maradék tésztával. Szintén levágjuk a túllógó részeket.
  7. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsül.
  8. Miután kihűlt, gőz fölött megolvasztott csokoládéval bevonjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1191
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zserbó mézeskalács emberke
A konyha világa 70 recept

Náluk az inkább töltelékes, mint tésztás zserbó a ZSERBÓ, nem igazán látni a lapokat, picit alacsony, de mi így szeretjük, és miért ne lehetne formában sütni?! Attól a zserbó még zserbó marad.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...