r
Nosalty Logó

Zsebes csirkemell

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Jahin
Zsebes csirkemell
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csirkemellhez

A sajtmártáshoz

912
Kalória
80.8g
Fehérje
10.2g
Szénhidrátok
57.7g
Zsír
339.5g
Víz
240.8g
Koleszterin
1.8g
Rost
3.7g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkemellhez

A sajtmártáshoz

Összesen 912 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkemellhez

A sajtmártáshoz

Összesen 3645 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkemellhez

A sajtmártáshoz

Összesen 155 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1688 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    339.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1166 micro
  • β-karotin
    2853 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 912 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    323.1 g

Zsír

  • Összesen
    230.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    963 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6751.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    2866 mg
  • Nátrium
    2911 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    1357.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1363 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    110 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    1041 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    4665 micro
  • β-karotin
    11413 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1626 micro
Összesen 3645 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    197 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 155 kcal

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. Sós vízben blansírozzuk a zöldségeket.
  2. A csirkemellekre fóliát teszünk, és kb. kisujjnyi vastagra klopfoljuk, mindkét oldalát kissé sózzuk.
  3. Olajjal kikent tepsibe beletesszük a bacont, ráhelyezzük a két húst, majd a húsok egyik felére ráhalmozzuk a tölteléket: a főtt zöldséget és a csíkokra vágott sajtot.
  4. Ráhajtjuk a hús másik felét, majd a szalonnacsíkokat, ebből a tetejére is teszünk, majd körben a széleket fogvájóval rögzítjük.
  5. Alufólia alatt sütjük 50 percig olajozott tepsiben,1 dl vizet is önthetünk alá.
  6. A sütés végén vegyük le a fóliát 10 percre, hogy szépen piruljon.
  7. Amíg sül, elkészítjük a sajtmártást.
  8. Egy kisebb edényben megolvasztjuk a sajtokat, majd kb.1 dl főzőtejszínnel hígítjuk mártás sűrűségűre.
  9. Fűszerezzük. A főzőtejszín egy részét helyettesíthetjük borral.
  10. A megsült húst 15 percig pihentetjük, majd a szósszal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a receptet a hűtő aktuális tartalmára alapoztam, finom vasárnapi ebéd kerekedett belőle. Szalonna és mártás nélkül diétázóknak is tudom ajánlani, egy kis Wellness salátával. Hidegen is ízletes, és szépen szeletelhető.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Steak-taco

Ez a szuper, színes steak-taco gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon látványos és finom: igazi, szájban olvadó ízrobbanás. A steaket pácoljuk, szaftosra sütjük, majd melegített ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!