Zöldspárga-saláta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
109
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
331
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 198.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 875 micro
-
β-crypt 75 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1521 micro
Összesen
109
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 594.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 187 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 269 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 594.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 231 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 215 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 247 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 2625 micro
-
β-crypt 226 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4562 micro
Összesen
331
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 70.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 70.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 312 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 542 micro
Összesen
39
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A zöldspárga végét letörjük, a szárakat 3-4 cm-es darabokra vágjuk, megmossuk, leszárítjuk.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy akkora tepsit, amiben a spárga elfér, kibélelünk sütőpapírral.
- A spárgadarabokat beszórjuk a tepsibe, sózzuk, borsozzuk. Ráreszeljük a citromhéjat, meglocsoljuk 1-2 kanál olívával. Kézzel jól összekeverjük, és aztán egyenletesen elterítjük.
- Berakjuk a sütőbe, kb. 10 perc alatt megsül. Ha késznek ítéljük meg, kivesszük, és hagyjuk langyosra hűlni.
- Közben a nektarint megpucoljuk, felkockázzuk. A rukkolát megmossuk, és ha kell, kisebb darabokra vágjuk a leveleket.
- Egy nagy salátástálban összekeverjük a spárgát, rukkolát és a nektarint, meglocsoljuk egy kis citromlével, kevés olívát öntünk rá, ízlés szerint még sózzuk.
- Jól összekeverjük, és tálaljuk. Pirított rozskenyérrel tálaltam.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 3
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 140
- Feltöltés dátuma: 2021. június 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Pogácsa
392 recept
Sajnos már vége felé jár a spárgaszezon, de még sikerült szép vékony zöldspárgát venni. Mióta ezt a sütőben sütést kipróbáltam, már nem kísérletezem mással, gyakorlatilag mindig így készítem, aztán ezt variálom tovább. Találtam otthon két nektarint, a kertben végre újra nő a rukkola, így adta magát, hogy összekombináljam őket.