r
Nosalty Logó

Zöldspárga-saláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Pogácsa
Zöldspárga-saláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 39 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    875 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1521 micro
Összesen 109 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    594.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2625 micro
  • β-crypt
    226 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4562 micro
Összesen 331 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    70.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 39 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldspárga végét letörjük, a szárakat 3-4 cm-es darabokra vágjuk, megmossuk, leszárítjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy akkora tepsit, amiben a spárga elfér, kibélelünk sütőpapírral.
  3. A spárgadarabokat beszórjuk a tepsibe, sózzuk, borsozzuk. Ráreszeljük a citromhéjat, meglocsoljuk 1-2 kanál olívával. Kézzel jól összekeverjük, és aztán egyenletesen elterítjük.
  4. Berakjuk a sütőbe, kb. 10 perc alatt megsül. Ha késznek ítéljük meg, kivesszük, és hagyjuk langyosra hűlni.
  5. Közben a nektarint megpucoljuk, felkockázzuk. A rukkolát megmossuk, és ha kell, kisebb darabokra vágjuk a leveleket.
  6. Egy nagy salátástálban összekeverjük a spárgát, rukkolát és a nektarint, meglocsoljuk egy kis citromlével, kevés olívát öntünk rá, ízlés szerint még sózzuk.
  7. Jól összekeverjük, és tálaljuk. Pirított rozskenyérrel tálaltam.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 140
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 15.

Receptkategóriák

Zöldspárga-saláta
Pogácsa 391 recept

Sajnos már vége felé jár a spárgaszezon, de még sikerült szép vékony zöldspárgát venni. Mióta ezt a sütőben sütést kipróbáltam, már nem kísérletezem mással, gyakorlatilag mindig így készítem, aztán ezt variálom tovább. Találtam otthon két nektarint, a kertben végre újra nő a rukkola, így adta magát, hogy összekombináljam őket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...