r
Nosalty Logó

Zöldségköret csípős-olaszos paradicsomszósszal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Zöldségköret csípős-olaszos paradicsomszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 344 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 29 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    170 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    1144 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4361 micro
Összesen 171 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1150.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    904.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    346 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    340 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    278 micro
  • β-karotin
    2288 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    8722 micro
Összesen 344 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    425 micro
  • Lut-zea
    720 micro
Összesen 29 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük és feltesszük egy lábas enyhén sós vízben főni. Forrás után pár perccel kész.
  2. Közben a cukkinit csíkokra vágjuk, majd egy serpenyőben nagy lángon megpirítjuk. Sózni csak tálaláskor érdemes, hogy ne fonnyadjon össze. (Akkor se nagyon, mert a mártás elég ízes lesz.)
  3. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, kis olajon megpirítjuk, majd hozzáadunk egy kevés vizet, lefedjük és pároljuk.
  4. A paradicsomokat felkockázzuk (én hámozni nem szoktam) és hozzáadjuk a hagymához. Lefedve főzzük kb. 10 percig.
  5. Hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket a zöldfűszerek kivételével, valamint az olajbogyókat. Néhányszor megkeverjük.
  6. Ha szétfőtt a paradicsom, levesszük a lángról és hozzáadjuk az összeaprított bazsalikomot, petrezselymet és a snidlinget.
  7. A brokkolit és a cukkinit összekeverjük. A paradicsommártást tálaláskor a zöldségek mellé, vagy rájuk kanalazzuk.
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 7586
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 17.

Ajánló

Natúr, grillezett húsok mellé ajánlom, pl. csirke-, vagy pulykamellhez, bélszínhez...

Receptkategóriák

Volt nálam egy csomó zöldség, de nem tudtam pontosan, mit készítsek belőle. Olvastam a mexikói salsa szószokról, amik nagyon megtetszettek, de azokban általában nyers a paradicsom, amit nem bírok megenni. Sütve-főzve, olaszosan és csípősen viszont szeretem. Ezért úgy döntöttem, kitalálok valami finom fűszerezést, és csinálok egy ilyen szószt, a két legtöbbet fogyasztott zöldségemhez, a brokkolihoz és a cukkinihez. Ez utóbbit általában karikákbavágva sütöm, de most ezen is kicsit változtattam. Csirkemell kockákat sütöttem hozzá, de nem ízesítettem túl, csak "megfüstöltem" egy kis folyékony füstaromával, sóztam és borsoztam. Nagyon finom lett, és a sok zöldség laktató is. Ebben a kánikulában tökéletes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...