r
Nosalty Logó

Zöldséges tészta csőben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Zöldséges tészta csőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 403 kcal
  • 17% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2014 kcal
  • 17% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 17% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    479 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 403 kcal
  • 17% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    85.1 g

Zsír

  • Összesen
    93.9 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3785.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1543 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    905 mg
  • Nátrium
    1042 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1004 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    745 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    463 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    805 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2397 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2537 micro
Összesen 2014 kcal
  • 17% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szedjük ki és tegyük hideg vízbe.
  2. A tésztafőző vízébe ezután tegyük bele a mexikói zöldségkeveréket, és pár perc alatt főzzük roppanósra, majd szűrjük és csepegtessük le. Ezután szűrjük és csepegtessük le a tésztát is, majd keverjük össze a zöldséggel és a közben elkészített besamel mártással.
  3. Besamel mártás készítése. A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsuk világos zsemleszínűre. (vigyázzunk, hogy ne piruljon meg a liszt, csak éppen hogy világos zsemleszínű legyen)
  4. Ekkor vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a tejet, és addig keverjük, hogy csomómentes legyen. Keverés közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval, és adjuk hozzá a reszelt sajt felét. Ezután tegyük vissza a tűzre, és kevergetve addig főzzük még besűrűsödik a mártás.
  5. Ezután adjuk hozzá a tésztás-zöldséges keverékhez az apróra vágott petrezselyemzölddel együtt, majd óvatosan forgassuk össze.
  6. Egy sütőformát kenjünk ki vékonyan vajjal, majd öntsük bele a tésztás-zöldséges keveréket, és szórjuk meg a maradék reszelt sajttal.
  7. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 9111
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...