Zöldséges sajtgaluskaleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
Leveshez
-
53g sárgarépa19 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
250g víz0 kcal
-
43g zeller16 kcal
-
17g kelbimbó6 kcal
-
117g karfiol12 kcal
-
17g zöldbab5 kcal
-
17g zöldborsó14 kcal
Galuskához
Összesen
172
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2158.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 1858 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 430.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 439 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 1665 micro
-
β-karotin 4131 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 949 micro
Összesen
172
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 43.3 g
Zsír
-
Összesen 28.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12949.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 482 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 268 mg
-
Foszfor 995 mg
-
Nátrium 11146 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.5 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 2580.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2636 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 310 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 412 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 512 micro
-
Kolin: 513 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 9990 micro
-
β-karotin 24783 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 5692 micro
Összesen
1023
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 381.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 328 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 294 micro
-
β-karotin 730 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
30
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Leveshez
- A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, vízbe tesszük, puhulásig főzzük.
- Közben elkészítjük a galuskát. A tojásokat felverjük, villával belenyomkodjuk a sajtot, és addig kevergetjük, amíg teljesen összeolvad.
- Ekkor belekeverjük a búzadarát.
- Néhány percig hagyjuk pihenni, majd amikor a zöldségek megpuhulnak, teáskanállal a levesbe szaggatjuk.
- Pár percig lassú tűzön főzzük, majd lekapcsoljuk a gázt, és lefedve még 5 percig hagyjuk párolódni.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1827
- Feltöltés dátuma: 2014. július 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
VnéEdit
295 recept
Régóta készítem ezt a levest, havi szinten. Jó tartalmas leves, a levesbetét nagyon ízletes. Ajánlom másoknak is.