r
Nosalty Logó

Zöldséges-rizses csirkemáj Ligeti Károlytól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ligeti Károly
Zöldséges-rizses csirkemáj Ligeti Károlytól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 486 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1943 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    935.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    941 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4113 micro
  • α-karotin
    1345 micro
  • β-karotin
    3579 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    1998 micro
Összesen 486 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3743.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    2215 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1394 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17870 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    262 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3762 micro
  • Kolin:
    1082 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    5379 micro
  • β-karotin
    14316 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    202 micro
  • Lut-zea
    7992 micro
Összesen 1943 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    943 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    868 micro
  • α-karotin
    284 micro
  • β-karotin
    755 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    11 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kuktafazékban az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a rizst, zöldborsót és a felkockázott répákat.
  2. Megszórjuk ételízesítővel, pár percig erős tűzön pirítjuk, majd hozzáadjuk a kis darabokra vágott csirkemájat.
  3. Meghintjük frissen őrölt borssal, petrezselyemzölddel, és addig pirítjuk, hogy a máj kifehéredjen.
  4. Ezután felöntjük 1,5 bögre forró vízzel, majd összekeverjük. Szükség szerint sózzuk, és a kuktát lefedve készre pároljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 5503
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges-rizses csirkemáj Ligeti Károlytól
Ligeti Károly 129 recept

Nagyon szeretjük a csirkemájat, kuktában ízletesebben készíthető el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...