Zöldséges májgaluska leves
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
siklitimi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
60g sárgarépa22 kcal
-
45g karalábé9 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
128g karfiol13 kcal
-
38g zöldborsó30 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
44g csirkemáj52 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18 kcal
-
375g víz0 kcal
Összesen
236
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
240g sárgarépa88 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
510g karfiol51 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
176g csirkemáj209 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
-
1500g víz0 kcal
Összesen
944
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
7.5g sárgarépa3 kcal
-
5.6g karalábé1 kcal
-
5.6g fehérrépa4 kcal
-
5g zeller2 kcal
-
15.9g karfiol2 kcal
-
4.7g zöldborsó4 kcal
-
0.3g petrezselyem0 kcal
-
5.5g csirkemáj7 kcal
-
1.7g tojás2 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.6g leveskocka2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
46.8g víz0 kcal
Összesen
31
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 197 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1459.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 324 mg
-
Nátrium 929 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 634.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1940 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 366 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 1467 micro
-
α-karotin 1869 micro
-
β-karotin 4738 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 18 micro
-
Lut-zea 1253 micro
Összesen
236
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.7 g
Zsír
-
Összesen 28.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 787 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5837.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 400 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 265 mg
-
Foszfor 1295 mg
-
Nátrium 3715 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.6 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 2538.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7760 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 30 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 334 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 336 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1464 micro
-
Kolin: 668 mg
-
Retinol - A vitamin: 5868 micro
-
α-karotin 7478 micro
-
β-karotin 18953 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 73 micro
-
Lut-zea 5012 micro
Összesen
944
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 182.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 242 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 233 micro
-
β-karotin 592 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
31
kcal
Hozzávalók
-
3 db sárgarépa
-
1 kis db karalábé
-
2 db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
1 kis db karfiol
-
15 dkg zöldborsó
-
4 db csirkemáj
-
1 db tojás
-
1 evőkanál finomliszt
-
ételízesítő ízlés szerint
-
2 db leveskocka
-
1 ek napraforgó olaj
-
1.5 l víz
Elkészítés
- A megtisztított zöldségeket közel azonos méretű kockákra, karikákra vágjuk.
- Egy lábasba kevés olajat öntünk, rátesszük a zöldségeket (a borsót és a karfiolt is) megszórjuk borssal és ételízesítővel, majd lefedve megpároljuk a keveréket.
- Míg párolódnak a zöldségek, egy vágódeszkán késsel elkaparjuk a csirkemájakat, és egy kis tálkába tesszük. Hozzáütjük a tojást, teszünk bele kevés vágott petrezselyemzöldet, ételízesítőt, csipetnyi borsot és annyi lisztet, hogy galuska sűrűségű masszát kapjunk.
- Amikor a zöldségek már majdnem teljesen megpuhultak, felöntjük annyi vízzel, hogy egy tartalmas kis levest kapjunk a végén. Beledobjuk a leveskockákat, és felforraljuk az egészet.
- Ha már gyöngyözik, beleszaggatjuk a májgaluskákat, és pár percig még közepes lángon főzzük, hogy a galuska megpuhuljon. Mielőtt elzárnánk a gázt, a leves tetejére szórjuk a vágott petrezselyemzöldet, átkeverjük, és már lehet is tányérokba szedni.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 202
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 53
- Össznézettség: 65068
- Feltöltés dátuma: 2011. október 20.
Ajánló
Gyorsan és változatosan elkészíthető leves, sok szaktudást nem igényel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
siklitimi
41 recept
Szeretjük azokat a leveseket, amikben sokféle zöldség van. Kedvünkre lehet variálni az ízeket, hiszen szinte minden alkalommal más zöldség egészíti ki az alapokat. Ha van itthon, akkor kerül a levesbe pár fej gomba, vagy éppen néhány szép kelbimbó is. Bár a fiam nem leveses, ezt még Ő is szívesen kanalazza. Ma májgaluskához volt kedvem, de szoktam készíteni grízgaluskával, vagy csak sima levestésztával is.