adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
434
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
869
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1712.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 556 mg
-
Nátrium 821 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 214.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 337 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 222 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3421 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1079 micro
Összesen
434
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3424.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 192 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 408 mg
-
Foszfor 1113 mg
-
Nátrium 1642 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 429.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 673 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 444 micro
-
Kolin: 189 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6841 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2159 micro
Összesen
869
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 444.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 213 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 321 micro
-
β-karotin 887 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 280 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az olajat serpenyőben felmelegítjük. A póréhagymát felaprítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk. Mindkettőt megpároljuk az olajon.
- A gombát közben megtisztítjuk, felkarikázzuk, a hagymára dobjuk.
- A quinoát vízben megmossuk. Legegyszerűbb, ha bögrébe öntjük, és vizet öntünk rá. Kicsit megkevergetjük, és leszűrjük. Egy másik edényben tiszta vízben feltesszük főni. 10 perc alatt kész!
- Közben a sárgarépát meghámozzuk, és lereszeljük.
- Fűszerezzük a gombát majorannával, borssal, sóval.
- A gombára az utolsó percben rádobjuk a sárgarépát.
- A quinoát leszűrjük, két tál között elosztjuk, és mellé halmozzuk a gombás keveréket.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2977
- Feltöltés dátuma: 2014. december 25.
Ajánló
A quinoa rostokban, magnéziumban és vasban gazdag, és a vegáknak: kálciumban is! Gluténmentes és könnyen emészthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szeretjük a gombát és a quinoát is, és néha kell egy gyomorpihentető nap.