Zöldséges pot pie
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
Pitetészta
-
88g finomliszt319 kcal
-
359 kcal
-
25g víz0 kcal
-
2g só0 kcal
Zöldséges töltelék
-
179 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
4 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
125g zöldség alaplé9 kcal
-
63g növényi tejszín157 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
38g karfiol4 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
Összesen
1173
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
Pitetészta
-
350g finomliszt1274 kcal
-
200g tejmentes margarin1434 kcal
-
100g víz0 kcal
-
7g só0 kcal
Zöldséges töltelék
-
100g tejmentes margarin717 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
120g halványító zeller15 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
500g zöldség alaplé35 kcal
-
250g növényi tejszín628 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
150g karfiol15 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
Összesen
4686
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
Pitetészta
-
15.5g finomliszt57 kcal
-
8.9g tejmentes margarin64 kcal
-
4.4g víz0 kcal
-
0.3g só0 kcal
Zöldséges töltelék
-
4.4g tejmentes margarin32 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
5.3g halványító zeller1 kcal
-
3.6g sárgarépa1 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
22.2g zöldség alaplé2 kcal
-
11.1g növényi tejszín28 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
6.7g karfiol1 kcal
-
8.9g zöldborsó7 kcal
Összesen
210
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 76.3 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1721.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 206 mg
-
Nátrium 1356 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 164.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 788 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 576 micro
-
α-karotin 629 micro
-
β-karotin 2229 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1381 micro
Összesen
1173
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 68.4 g
Zsír
-
Összesen 305.4 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 117 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 75 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6886 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 248 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 213 mg
-
Foszfor 823 mg
-
Nátrium 5425 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 411 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 659 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3151 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 126 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 380 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 349 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 2304 micro
-
α-karotin 2518 micro
-
β-karotin 8917 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 5523 micro
Összesen
4686
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 112 micro
-
β-karotin 396 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 245 micro
Összesen
210
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Pitetészta
-
350 g finomliszt
-
1 tk só
Zöldséges töltelék
-
1 db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
3 közepes szár halványító zeller
-
1 db sárgarépa
-
90 g finomliszt
-
500 ml zöldség alaplé
-
250 ml növényi tejszín
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint kakukkfű
-
150 g karfiol
-
200 g zöldborsó
Elkészítés
Pitetészta
- A finomlisztet szitáljuk át egy keverőtálba, adjuk hozzá a sót és keverjük át.
- A hideg növényi zsiradékot reszeljük bele vagy vágjuk apró kockákra, majd dolgozzuk össze a liszttel.
- A jéghideg vizet ezután apránként locsoljuk bele, s közben gyúrjuk össze a tésztát. Csak annyit öntsünk hozzá, amennyit felvesz a liszt, ne maradjon száraz rész, ne váljon ragacsossá a tészta. Nem kell dagasztani, éppen csak dolgozzuk össze, így lesz ropogós és levegős a tészta.
- Ezután vágjuk kétfelé, és légmentesen tekerjük be őket fóliába. Tegyük a hűtőbe min. 4 órára, mielőtt felhasználnánk. Érdemes már előző nap elkészíteni, és egy egész éjszakát pihentetni a hűtőben.
Zöldséges töltelék
- A növényi zsiradékon pároljuk üvegesre a vöröshagymát, majd a fokhagymát is futtassuk meg benne.
- Adjuk hozzá az apróra vágott angol zellert és sárgarépát. Pároljuk pár percig, hogy a sárgarépa kissé megpuhuljon.
- Szórjuk meg liszttel, pirítsuk át, ezután húzzuk fel az alaplével, és sűrítsük be. Öntsük bele a tejszínt is, kavarjuk át, sózzuk meg és fűszerezzük kakukkfűvel. Végül jöhet bele a rózsáira szedett karfiol és a zöldborsó is. Forraljunk egyet rajta, majd hagyjuk kihűlni.
- A tésztákat nyújtsuk ki lisztezett gyúródeszkán, majd béleljük ki az egyikkel az olvasztott növényi zsiradékkal kikent sütőformát.
- Halmozzuk bele a tölteléket, és fedjük le a másik tésztával. A felesleges tésztát vágjuk le, a felsőt nyomkodjuk az alsó alá, majd nyomkodjuk össze.
- Vágjunk bele pár csíkot, hogy ki tudjon szökni a gőz, majd kenjük le olvasztott növényi zsiradék és tejszín keverékével, hogy szép pirosra meg tudjon sülni a pite.
- 210°C-on kb. 40 perc alatt süssük készre a zöldséges pitét. Miután elkészült, hagyjuk 5-10 percet hűlni, ezután szeletelhetjük is.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 1548
- Feltöltés dátuma: 2024. június 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Ez a zöldséges pite egy tartalmas és igazán ízletes étel, ami nagyszerű kombinációja a krémes tölteléknek és a ropogós, levegős pitetésztának. A pitetésztát érdemes sütés előtt már egy nappal előre elkészíteni, így sokkal jobb íze és állaga is lesz. A zöldséges tölteléket bátran lehet variálni, használjunk lehetőleg szezonális, friss alapanyagokat hozzá.