r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres töltött gomba

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Húsgolyó
Zöldfűszeres töltött gomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 273 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1089 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 273 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    97.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2185.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    685 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    794 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    508.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    540 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    514 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 1089 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a gombákat, és csak a kalapokat használjuk fel.
  2. Olívaolajjal meglocsolt tepsibe helyezzük el a gombafejeket. Nem kell helyet kihagyni a gombák között, hiszen összemennek.
  3. Kis vajdarabokat vágjunk a gombákba, majd kávéskanálnyi sajtkrémet.
  4. Fokhagymanyomóval osszunk el egy nagyobb gerezd fokhagymát, és hintsük meg vele a gombafejeket.
  5. Sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk meg reszelt sajttal.
  6. Apróra vágott metélőhagymával, kakukkfűvel és rozmaringlevelekkel hintsük meg a tetejét.
  7. Locsoljuk meg kevés olívaolajjal a gombák tetejét.
  8. Előmelegített sütőben 170 fokon, légkeveréses módban, 20 percig süssük, míg aranybarnák nem lesznek.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 4993
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldfűszeres töltött gomba
Húsgolyó 6 recept

Egy kedves ismerősömtől tanultam ezt a receptet, melyet azóta már továbbfejlesztettem. Fűszerezésénél lehetünk kreatívak, én mindig azt használom, ami épp otthon van a kis fűszeres kertemben. :) Ez a változat sikerült eddig a legjobban!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...