r
Nosalty Logó

Zöldborsós tokány pirított tarhonyával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty
Zöldborsós tokány pirított tarhonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a tokányhoz

a sűrítéshez

a tarhonyához

Összesen 522 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a tokányhoz

a sűrítéshez

a tarhonyához

Összesen 1569 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a tokányhoz

a sűrítéshez

a tarhonyához

Összesen 98 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 522 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2272.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1106 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1219.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    582 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    1069 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2922 micro
Összesen 1569 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    163 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

a tokányhoz

a sűrítéshez

a tarhonyához

Elkészítés

a tokányhoz

  1. Legelső lépésként a zöldségeket megmossuk, a hagymát meghámozzuk.
  2. A paprika csumáját eltávolítjuk, kisebb kockákra vágjuk, a vöröshagymát is felaprítjuk.
  3. A paradicsomot kereszt alakban, a héj vastagságáig bemetsszük, majd 1-2 percre lobogó, forró vízbe dobjuk. Onnan kivéve jéghideg vizet engedünk rá, ekkor már a héj egy-két mozdulattal eltávolítható. A paradicsomot is felkockázzuk.
  4. A húst megmossuk, csíkokra szeljük.
  5. Az olajat felforrósítjuk, azon a hagymát üvegesre dinszteljük.
  6. Ezután rádobjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk.
  7. A szépen kifehéredett húscsíkokra sót és borsot szórunk, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot.
  8. Alaposan összeforgatjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Addig főzzük így, míg a hús szinte teljesen megpuhul. Akkor hozzáadjuk a zöldborsót, és tovább forraljuk, míg az is puha nem lesz. Főzés közben, ha nagyon kevés folyadék maradna alatta, visszapótlunk valamennyit, hogy bő szaftja maradjon.
  9. A lisztet a vízzel habverővel simára keverjük.
  10. A tokány levéből 3 evőkanálnyi mennyiséget (kanalanként elkeverve) rászedünk a lisztes folyadékra, hőkiegyenlítés céljából. Ezután csorgatjuk vissza lassan az ételbe, folytonos keverés mellett.
  11. 1-2 perc forralás után elkészült a zöldborsós tokány.

a sűrítéshez

  1. A libazsírt felforrósítjuk, ráöntjük a tarhonyát.
  2. Nagyon gyakori keverés mellett gyönyörű barnára pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a vizet, sózzuk, egyszer! átkeverjük, majd fedő alatt 10-12 percig főzzük, míg az összes folyadék eltűnik róla. Akkor elzárjuk a lángot alatta, és további 20-25 percig állni hagyjuk a tarhonyát.
  4. Innentől nem marad más hátra, mint a tálalás! Aki szereti, savanyúsággal fogyaszthatja!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 343
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 18861
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A jó tokánynak nincsen párja. Rengeteg változatát ismerjük, a zöldborsós verzió talán pont egy kevésbé gyakori fajta. Ez az étel amellett, hogy elképesztően finom, még szabadságot is ad, ugyanis nem kell ott állni felette, az összetevők maguk végzik a munka oroszlán részét, elég csak néha ránéznünk.

Hozzávalók

a tokányhoz

a sűrítéshez

a tarhonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...