r
Nosalty Logó

Zöldborsós máj Giuliettalupa konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
giuliettalupa
Zöldborsós máj Giuliettalupa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 306 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1226 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    447 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    782.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    150 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    763 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4114 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    930 micro
Összesen 306 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.8 g

Zsír

  • Összesen
    73.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1787 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3129.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1762 mg
  • Nátrium
    742 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    600.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16543 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3053 micro
  • Kolin:
    1060 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16456 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    955 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    3720 micro
Összesen 1226 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2003 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1992 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    24 micro
  • Lut-zea
    450 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban sós vizet forralunk, ebbe tesszük fel főni a zöldborsót 15 percre.
  2. Mindeközben csirkemájat megtisztítjuk a hártyáktól, és két felé szedjük. Jobban nem kell szétvágni, mert akkor túl száraz és morzsás lesz, ha viszont egybe pirul meg a máj, akkor belül krémesen lágy marad.
  3. Majd előkészítjük a többi hozzávalót: felkockázzuk a bacont és felkarikázzuk a hagymát.
  4. Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, rádobjuk először a bacont, majd a hagymakarikákat is.
  5. Mikor a hagyma kezd üvegessé válni, akkor hozzáadjuk a májat is. Sóval, borssal, majorannával ízesítjük, majd óvatosan összeforgatjuk úgy, hogy a máj ne törjön össze. Így pároljuk kb. 10-12 percig fedő alatt.
  6. A megpuhult borsót leszűrjük, hozzáadjuk a májhoz. Ráreszelünk 2 gerezd fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, ha szükséges, még egy kis borsot szórunk rá, és 5 perc alatt készre pirítjuk, most már fedő nélkül.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1528
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 05.

Ajánló

Fogyasztható önmagában, kenyérrel, savanyúsággal vagy éppen egy könnyű körettel, pl. tejfölös tésztával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsós máj Giuliettalupa konyhájából
giuliettalupa 82 recept

A hagyományos hirtelen sült csirkemáj zöldséggel gazdagított formája. Gyorsan elkészíthető, alkalmas ebédre, vacsorára. A borsó helyett készülhet más zöldséggel is, pl. kukoricával, zöldbabbal, paradicsommal vagy éppen lecsóval.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...