Zöldborsós máj Giuliettalupa konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
giuliettalupa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
125g csirkemáj149 kcal
-
38g zöldborsó30 kcal
-
13g bacon49 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
8g disznózsír68 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
306
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
500g csirkemáj595 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
30g disznózsír271 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1226
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
60.5g csirkemáj72 kcal
-
18.2g zöldborsó15 kcal
-
6.1g bacon24 kcal
-
10.9g vöröshagyma4 kcal
-
3.6g disznózsír33 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
149
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.2 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 447 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 782.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 441 mg
-
Nátrium 186 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 150 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4136 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 763 micro
-
Kolin: 265 mg
-
Retinol - A vitamin: 4114 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 239 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 50 micro
-
Lut-zea 930 micro
Összesen
306
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.8 g
Zsír
-
Összesen 73.4 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1787 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3129.4 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 287 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 1762 mg
-
Nátrium 742 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 600.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16543 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 83 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 157 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3053 micro
-
Kolin: 1060 mg
-
Retinol - A vitamin: 16456 micro
-
α-karotin 87 micro
-
β-karotin 955 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 3720 micro
Összesen
1226
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 378.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 213 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2003 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 370 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 1992 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 24 micro
-
Lut-zea 450 micro
Összesen
149
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg csirkemáj
-
15 dkg zöldborsó
-
5 dkg bacon
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 ek disznózsír
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 kk fűszerpaprika
-
1 csipet majoranna
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Egy lábasban sós vizet forralunk, ebbe tesszük fel főni a zöldborsót 15 percre.
- Mindeközben csirkemájat megtisztítjuk a hártyáktól, és két felé szedjük. Jobban nem kell szétvágni, mert akkor túl száraz és morzsás lesz, ha viszont egybe pirul meg a máj, akkor belül krémesen lágy marad.
- Majd előkészítjük a többi hozzávalót: felkockázzuk a bacont és felkarikázzuk a hagymát.
- Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, rádobjuk először a bacont, majd a hagymakarikákat is.
- Mikor a hagyma kezd üvegessé válni, akkor hozzáadjuk a májat is. Sóval, borssal, majorannával ízesítjük, majd óvatosan összeforgatjuk úgy, hogy a máj ne törjön össze. Így pároljuk kb. 10-12 percig fedő alatt.
- A megpuhult borsót leszűrjük, hozzáadjuk a májhoz. Ráreszelünk 2 gerezd fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, ha szükséges, még egy kis borsot szórunk rá, és 5 perc alatt készre pirítjuk, most már fedő nélkül.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1528
- Feltöltés dátuma: 2019. október 05.
Ajánló
Fogyasztható önmagában, kenyérrel, savanyúsággal vagy éppen egy könnyű körettel, pl. tejfölös tésztával.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
giuliettalupa
82 recept
A hagyományos hirtelen sült csirkemáj zöldséggel gazdagított formája. Gyorsan elkészíthető, alkalmas ebédre, vacsorára. A borsó helyett készülhet más zöldséggel is, pl. kukoricával, zöldbabbal, paradicsommal vagy éppen lecsóval.