r
Nosalty Logó

Zöldborsós csirkecombok

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Boszi
Zöldborsós csirkecombok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1066 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4260 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1268.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    678 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    398 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1731 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6995 micro
Összesen 1066 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.8 g

Zsír

  • Összesen
    205.3 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    861 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5073.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    790 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    579 mg
  • Foszfor
    2713 mg
  • Nátrium
    721 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.6 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    1591.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1294 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    467 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1015 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1455 micro
  • Kolin:
    662 mg
  • Retinol - A vitamin:
    707 micro
  • α-karotin
    210 micro
  • β-karotin
    6926 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27979 micro
Összesen 4260 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1108 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy akkora edénybe (serpenyőbe) tesszük a csirkecombokat az olajjal, hogy beleférjen később a zöldborsó is.
  2. A csirkecombokat forgatjuk a sütés közben és ha szükséges, teszünk alá pici vizet (nekem nem volt szükségem vízre). Mindkét oldaluk szépen piruljon meg, majd fedőt teszünk rá. Továbbra is forgatjuk és figyeljük, szükséges-e vizet önteni alá.
  3. Közben a zöldborsót a vajon vagy margarinonmegpároljuk, fűszerezzük. A végén rászórjuk a petrezselymet.
  4. Amikor a combok és a borsó is félig kész, összeöntjük őket. Lehetőleg a borsót öntsük a combokra.
  5. A tetejére öntjük a tejfölt, és így együtt pároljuk még kb. 15 -20 percig (ha nagyon sűrű, kicsi vízzel higítható). Vigyázni kell, mert a fedőt emelgeti!
  6. Elkészítjük a rizst is, ahogy szoktuk. (Azért nem írom le hogyan készítettem, mert én rizsfőző edényt használtam.)
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6352
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 15.

Ajánló

Zöldborsót és a csirkét szeretőknek ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaptunk zöldborsót, de levest és főzeléket nem akartam készíteni. Így jött az ötlet, mivel csirkecombos kaja volt tervezve. A Mindmegettéről valamikor régen kinyomtattam egy karajos borsós szeletet. Azt már többször elkészítettem. Ez volt az ötletadó és én átdolgoztam. Nagyon finom lett szerintünk. Sajnos a fénykép nem lett jó, mert a combika nagyon takarva van. (Újra fényképezésre már nincs lehetőség, mert nincs mit fényképezni már!)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...