r
Nosalty Logó

Zöldborsópörkölt 3. - petrezselymes rizzsel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Zöldborsópörkölt 3. - petrezselymes rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

Összesen 900 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

Összesen 3599 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

Összesen 127 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1803 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    1051 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    473.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    561 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    2819 micro
  • β-crypt
    218 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    6131 micro
Összesen 900 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7212 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    551 mg
  • Foszfor
    1771 mg
  • Nátrium
    4203 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    707.5 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    82 mg

VÍZ

  • Összesen
    1894.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1002 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    518 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    977 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2244 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    662 micro
  • β-karotin
    11276 micro
  • β-crypt
    872 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    24524 micro
Összesen 3599 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    363 micro
  • Lut-zea
    866 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A pörkölt készítése:
  2. A hagymát lereszeljük vagy nagyon apróra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk vagy felaprítjuk. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk és felkockázzuk. A paprikát is felkockázzuk.
  3. Az olajat egy lábasba öntjük, rárakjuk a hagymát, a fokhagymát és a sót. Kis lángon, fedő alatt üvegesre pároljuk.
  4. Ha elkészült, ráöntjük a vizet, és még 30 percig, ugyanígy kis lángon, fedő alatt főzzük. Ezzel tulajdonképpen sűrű hagymapürét kapunk.
  5. Erre megy az őrölt pirospaprika, a paradicsom, a paprika, a zöldborsó, a petrezselyemzöld, a bors és a vegeta. A lángot közepesre vesszük, és fedő alatt tovább főzzük, kb. 35 percig, közben persze nézzük, kóstoljuk. Jó sűrű szaftja csak így lesz.
  6. A köret készítése:
  7. Egy jénaiba öntjük az olajat, majd rárétegezzük a tisztított rizst, a vágott petrezselymet és a vegetát. (Rizs fele - petrezselyem fele - vegeta fele, majd ezt ismételjük.) Ráöntünk annyi vizet, amennyi ellepi.
  8. Sütőbe téve közepes lángon (gázsütő 4-es fokozat) kb. 35-40 percig pároljuk.
  9. Ha halljuk, hogy a víz a forrás miatt kissé kispriccel, lekapcsoljuk, és addig hagyjuk a meleg sütőben, amíg szép lassan kiperegnek a rizsszemek.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 20016
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 07.

Ajánló

Salátát adhatunk hozzá, és kinek mi az ízlése, az ital gyanánt, mi szeszes italt nem iszunk, ezért azt mindenki maga döntse el. A párom nagy ritkán, csak igen melegben, vagy, ha vendég van.

Receptkategóriák

Zöldborsópörkölt 3. - petrezselymes rizzsel
Éva-Anyóca 350 recept

A Jászságban nem csak húsból (marha, sertés, csirke, pulyka, nyúl , stb. ) készítünk pörköltet, hanem zöldségfélékből is. Így van lencse, tarkabab, nyáron zöldbab, és zöldborsó is. Egyszer egy főzőműsorban Debreczeni Zita bemutatta, hogy a pörkölt, az zöldborsóból is készülhet. Ő szolnoki. Azt tudni kell, hogy a pörkölt ebben az esetben (azaz a zöldborsó is) azért pörkölt, mert igényli a pörköltalapot. Hiszen a nevében is benne van. Most van a szezonja, és a családom szereti (frissből-mirelitből). A lényeg, hogy soha ne készítsük el konzerv zöldborsóból, az eredmény borzalmas lesz. Nagyon népszerű körete : a galuska!!(nokedli). (A főzési idő a zöldborsóra, a sütési a rizsre vonatkozik.)

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

Címlapról ajánljuk