Zöldborsófőzelék babáknak
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
75g zöldborsó61 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
18 kcal
Összesen
122
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
150g zöldborsó122 kcal
-
150g burgonya87 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
35 kcal
Összesen
244
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
49.2g zöldborsó40 kcal
-
49.2g burgonya28 kcal
-
0.3g petrezselyem0 kcal
-
1.3g napraforgó olaj12 kcal
Összesen
80
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 104.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 363 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1891 micro
Összesen
122
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 379.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 227 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 208.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 725 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3781 micro
Összesen
244
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 124.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 68.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 238 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1240 micro
Összesen
80
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg zöldborsó
-
15 dkg burgonya
-
1 teáskanál napraforgó olaj
Elkészítés
- A borsót annyi vízben puhára főzzük, amennyi éppen ellepi. Szitán átpaszírozzuk.
- A megpucolt és kockákra vágott krumplit szintén megfőzzük.
- A krumplit pépesítjük/ villával összetörjük.
- Hozzákeverjük a zöldborsópürét, a petrezselymet és az olajat.
- Főzőlével tetszés szerint hígítjuk.
- Receptkönyvben: 207
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 155
- Össznézettség: 101622
- Feltöltés dátuma: 2010. január 10.
Ajánló
Feltétként csirkemájat kínáljunk hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Ügyeljünk arra, hogy főzéskor a borsószemek egészen puhára párolódjanak. 1 éves kor után már héjastul, passzírozás nélkül is kaphatják a babák a borsót.