r
Nosalty Logó

Zöldbabos sertéspörkölt Jolimamitól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Jolimami
Zöldbabos sertéspörkölt Jolimamitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1502 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    184 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    565 micro
Összesen 375 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.2 g

Zsír

  • Összesen
    115.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1740.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    915 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    736.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    280 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    1336 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2260 micro
Összesen 1502 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felkockázzuk apróra a vöröshagymát, kb. 2 cm-es kockákra a húst és szintén 2 cm-es darabokra a zöldbabot .
  2. Az olajon pirítgatjuk a hagymát, sűrűn kevergetve. A húst rádobva szintén gyakori kevergetés mellett magas hőfokon pirítjuk, majd a hőt csökkentve meghintjük a fűszerekkel, és kevés, kb. fél dl víz hozzáadása után letakarjuk. A kevergetésről ne feledkezzünk meg továbbra sem, különben főtt húsunk lesz és nem pörkölt.
  3. Ezalatt elkészítjük a köretet - párolt rizst, puliszkát ajánlok hozzá.
  4. Amikor a pörkölt majdnem kész, hozzáadjuk az ízesítő kockát és a zöldbabot, felöntjük 1-1,5 dl hideg vízzel, felforraljuk, letakarjuk és 5 perc múlva levesszük a tűzről. (Majd elmegyünk a Dagályba fürdeni egy jót. Mire hazaérünk, kész a kaja, talán még ki se hűlt, már csak tálalni kell.)
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4510
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 16.

Ajánló

Bátran hozzáadhatjuk a zöldbabbal egyidőben a rizst is, értelemszerűen több vízzel és ízlés szerint erősebben sózva. Maradék pörkölt is dúsítható zöldbabbal, új ízvilágot ad neki.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldbabos sertéspörkölt Jolimamitól
Jolimami 45 recept

Egyik kedvenc nyári húsételünk, szokványos "strandvacsora",  amit vastag aljú edényben -pl. Zepter- a legjobb elkészíteni, így nemcsak spórolunk az energiával, de mire farkaséhesen hazaérünk a strandról, jó eséllyel még meleg is marad az edényben anélkül, hogy megromlana. Ma is épp ez volt a vacsora.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...