Zöldbabos sertéspörkölt Jolimamitól
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Jolimami
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
100g sertéslapocka236 kcal
-
100g zöldbab27 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
0 kcal
Összesen
375
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
400g sertéslapocka944 kcal
-
400g zöldbab109 kcal
-
200g vöröshagyma73 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0 kcal
Összesen
1502
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
38.4g sertéslapocka91 kcal
-
38.4g zöldbab10 kcal
-
19.2g vöröshagyma7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
4.1g napraforgó olaj36 kcal
-
0 kcal
Összesen
144
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.3 g
Zsír
-
Összesen 28.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 435 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 229 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 184 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 334 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 565 micro
Összesen
375
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.2 g
Zsír
-
Összesen 115.4 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 284 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1740.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 232 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 915 mg
-
Nátrium 288 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 736.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 280 micro
-
K vitamin: 154 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 171 micro
-
Kolin: 307 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 243 micro
-
β-karotin 1336 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2260 micro
Összesen
1502
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 166.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 217 micro
Összesen
144
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
2 kk fűszerpaprika
Elkészítés
- Felkockázzuk apróra a vöröshagymát, kb. 2 cm-es kockákra a húst és szintén 2 cm-es darabokra a zöldbabot .
- Az olajon pirítgatjuk a hagymát, sűrűn kevergetve. A húst rádobva szintén gyakori kevergetés mellett magas hőfokon pirítjuk, majd a hőt csökkentve meghintjük a fűszerekkel, és kevés, kb. fél dl víz hozzáadása után letakarjuk. A kevergetésről ne feledkezzünk meg továbbra sem, különben főtt húsunk lesz és nem pörkölt.
- Ezalatt elkészítjük a köretet - párolt rizst, puliszkát ajánlok hozzá.
- Amikor a pörkölt majdnem kész, hozzáadjuk az ízesítő kockát és a zöldbabot, felöntjük 1-1,5 dl hideg vízzel, felforraljuk, letakarjuk és 5 perc múlva levesszük a tűzről. (Majd elmegyünk a Dagályba fürdeni egy jót. Mire hazaérünk, kész a kaja, talán még ki se hűlt, már csak tálalni kell.)
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4510
- Feltöltés dátuma: 2012. július 16.
Ajánló
Bátran hozzáadhatjuk a zöldbabbal egyidőben a rizst is, értelemszerűen több vízzel és ízlés szerint erősebben sózva. Maradék pörkölt is dúsítható zöldbabbal, új ízvilágot ad neki.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Jolimami
45 recept
Egyik kedvenc nyári húsételünk, szokványos "strandvacsora", amit vastag aljú edényben -pl. Zepter- a legjobb elkészíteni, így nemcsak spórolunk az energiával, de mire farkaséhesen hazaérünk a strandról, jó eséllyel még meleg is marad az edényben anélkül, hogy megromlana. Ma is épp ez volt a vacsora.