Zöldbabos rakott zabkása
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
464
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
927
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 24.3 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 907 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 281 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 345 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 196.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 183 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 420 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1011 micro
Összesen
464
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 48.6 g
Zsír
-
Összesen 44.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 376 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1814.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 561 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 180 mg
-
Foszfor 689 mg
-
Nátrium 313 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 393 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 266 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 367 mg
-
Retinol - A vitamin: 189 micro
-
α-karotin 152 micro
-
β-karotin 840 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2022 micro
Összesen
927
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 247 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A zöldbabot kevés sós vízben előfőzzük, leszűrjük.
- A zabpelyhet sűrűre főzzük 2 dl tej-2 dl víz keverékében kevés sóval és egy gerezd reszelt fokhagymával. Amikor kész, állni hagyjuk 10 percet fedő alatt.
- A joghurtba belekeverjük a tojásokat, sózzuk, és belereszeljük a másik gerezd fokhagymát.
- Olívaolajjal kikenünk egy hőálló tálat, beleterítjük a zabkását. Ezen elterítjük a zöldbabot is.
- Nyakon öntjük a tojásos joghurttal, és ráreszeljük a sajtot.
- Előmelegített sütőben fél óra alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x15x5
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 149
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7167
- Feltöltés dátuma: 2012. július 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Zöldbab szezon van, ez a recept pedig kicsi újítás a sok zöldbabfőzelék és rakott zöldbab után. Nagyon finom, könnyű étek két fő részére.