r
Nosalty Logó

Zöldbabos rakott zabkása

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldbabos rakott zabkása
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 464 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 927 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    907 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1011 micro
Összesen 464 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1814.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    689 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    393 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    840 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2022 micro
Összesen 927 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot kevés sós vízben előfőzzük, leszűrjük.
  2. A zabpelyhet sűrűre főzzük 2 dl tej-2 dl víz keverékében kevés sóval és egy gerezd reszelt fokhagymával. Amikor kész, állni hagyjuk 10 percet fedő alatt.
  3. A joghurtba belekeverjük a tojásokat, sózzuk, és belereszeljük a másik gerezd fokhagymát.
  4. Olívaolajjal kikenünk egy hőálló tálat, beleterítjük a zabkását. Ezen elterítjük a zöldbabot is.
  5. Nyakon öntjük a tojásos joghurttal, és ráreszeljük a sajtot.
  6. Előmelegített sütőben fél óra alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x15x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7167
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldbab szezon van, ez a recept pedig kicsi újítás a sok zöldbabfőzelék és rakott zöldbab után. Nagyon finom, könnyű étek két fő részére.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...