Zöldbableves sonkával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
263
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
1046
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
11.8g sonka16 kcal
-
9.8g sárgarépa4 kcal
-
15.7g burgonya9 kcal
-
39.2g alaplé3 kcal
-
19.6g zöldbab5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
Összesen
41
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1915.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 1675 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 226.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 503 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2010 micro
-
β-karotin 5026 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 854 micro
Összesen
263
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 74.2 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7663.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 291 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 214 mg
-
Foszfor 440 mg
-
Nátrium 6701 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.1 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 904.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2012 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 132 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 225 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 248 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 8040 micro
-
β-karotin 20106 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 3416 micro
Összesen
1046
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 300.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 263 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 316 micro
-
β-karotin 789 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
41
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
300 g sonka
-
250 g sárgarépa
-
1 l alaplé
-
500 g zöldbab
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
borsikafű ízlés szerint
Elkészítés
- A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A sárgarépát és a burgonyát tisztítjuk, mossuk, kockákra vágjuk, a sonkát kockára vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, mossuk, hosszában elfelezzük.
- Az olajat egy fazékban felforrósítjuk, a hagymát benne üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a sonkát, sárgarépát és burgonyát, borsikafűvel megszórjuk, és további 1-2 percig dinszteljük. Felöntjük a levessel. Hozzáadjuk a zöldbabot, felfőzzük, és kb. 20-30 percig főzzük. Sóval, borssal és borsikafűvel fűszerezzük.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2383
- Feltöltés dátuma: 2020. július 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Friss bagettel és tejföllel.