r
Nosalty Logó

Zöldbabfőzelék sztíviával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ági78
Zöldbabfőzelék sztíviával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A főzelékhez

A rántáshoz

Összesen 246 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A főzelékhez

A rántáshoz

Összesen 490 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A főzelékhez

A rántáshoz

Összesen 93 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    446 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    1807 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2381 micro
Összesen 246 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    631.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    891 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    3614 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4762 micro
Összesen 490 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    679 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    895 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

A főzelékhez

A rántáshoz

Elkészítés

A főzelékhez

  1. A sárga-, vagy zöldhüvelyű zöldbabot felaprítjuk kb. 3 cm-es darabokra, és annyi sós vízben, ami épp ellepi, puhára főzzük. (Kb. 10 perc, de ez függ attól, hogy mennyire zsenge a bab, vagy fagyasztott volt-e.)
  2. Míg a bab fő, megmossuk a petrezselymet, majd finomra aprítjuk.
  3. A bab főzővizéből kimerünk egy keveset egy kis csészébe, majd ebben feloldjuk a sztívia tablettákat.
  4. Egy lábasban kevés olajat hevítünk, beleszórjuk a lisztet és aranyszínű rántást készítünk.
  5. A rántáshoz tesszük a petrezselymet, belereszeljük a fokhagymát, kicsit átpirítjuk, majd felengedjük a bab főzővizével és gyors mozdulatokkal csomómentesre keverjük. Ezután hozzáöntjük a puhára főtt babot, ízesítjük sztíviával és ecettel és elkeverjük benne a tejfölt (ha esetleg sűrűnek találjuk, egy kevés vizet adjunk még hozzá). Kis lángon még 5 percig főzzük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6290
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 18.

Ajánló

Fasírthoz, natúr sültekhez, vagy csak magában is nagyon jó.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a zöldbabfőzeléket... Igen, csak én. :) Mivel párom nem eszi meg, így legtöbbször olyankor készítem, mikor egyedül vagyok. Bár, előfordul az is, hogy kétféle főzeléket főzök, egyet Neki, egyet nekem.:) Próbálom a cukorfogyasztást a lehető legjobban redukálni, így került sztívia a főzelékbe. Nemrég vettem rá magam, hogy kipróbáljam ezt az alternatíváját az édesítésnek. Sok jót olvastam róla, ezért úgy gondoltam itt az ideje és nem is csalódtam benne.:) A sztívia és az ecet mennyiségét mindenki igazítsa a saját ízlésének megfelelően. Inkább kóstoljunk többször... bár kétségtelen, hogy úgy jobban "kopik" az étel. :) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

A főzelékhez

A rántáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...