r
Nosalty Logó

Zöldbabfőzelék buggyantott tojással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
A kis gasztronauta
Zöldbabfőzelék buggyantott tojással
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A főzelékhez

A buggyantott tojáshoz

305
Kalória
12.1g
Fehérje
31.5g
Szénhidrátok
15.7g
Zsír
526.9g
Víz
205.9g
Koleszterin
5.7g
Rost
7.4g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A főzelékhez

A buggyantott tojáshoz

Összesen 305 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A főzelékhez

A buggyantott tojáshoz

Összesen 1222 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A főzelékhez

A buggyantott tojáshoz

Összesen 48 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1154.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    688 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    526.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    774 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1287 micro
Összesen 305 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    823 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4616.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    925 mg
  • Nátrium
    2751 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    2107.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    810 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    722 mg
  • Retinol - A vitamin:
    522 micro
  • α-karotin
    388 micro
  • β-karotin
    3094 micro
  • β-crypt
    267 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5148 micro
Összesen 1222 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 48 kcal

Elkészítés

A főzelékhez

  1. A hagymát apró kockákra vágjuk és az olajban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát (1-2 ek), és felöntjük kb. 1 dl vízzel.
  2. Pár perc párolás után beletesszük a kockára vágott burgonyát és a zöldbabot, és kicsit lepirítjuk. Ezután felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, sózzuk, borsozzuk. Készre főzzük.
  3. A buggyantott tojáshoz felteszünk főni 1 l vizet, egy pár csepp ecettel és egy kis sóval. Mikor a víz már gyöngyözik, beleütjük a tojást. (Én egy merőkanalat szoktam tenni a vízbe, és ebbe ütöm a tojást.) Mérsékeljük alatta a tüzet, és 3-4 percig főzzük. Akkor jó, ha a fehérje már megszilárdult, de a sárgája még folyós.
  4. A tejfölt csomómentesre keverjünk 4 ek liszttel és a főzelékhez adjuk, egyet forralunk rajta, és készen is van.
  5. A főzeléket tálba szedjük, a tetejére helyezzük a tojást, amit utólag sózunk, borsozunk. Petrezselyemmel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

A legjobb persze friss zöldbabból készíteni, de ennek hiányában fagyasztottból is nagyon finom. Én sárgahüvelyű és zöldhüvelyű babot vegyesen szoktam használni, így a végeredmény szerintem mutatósabb lesz.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!