r
Nosalty Logó

Zöldbabfőzelék buggyantott tojással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
A kis gasztronauta
Zöldbabfőzelék buggyantott tojással
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A főzelékhez

A buggyantott tojáshoz

305
Kalória
12.1g
Fehérje
31.5g
Szénhidrátok
15.7g
Zsír
526.9g
Víz
205.9g
Koleszterin
5.7g
Rost
7.4g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A főzelékhez

A buggyantott tojáshoz

Összesen 305 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A főzelékhez

A buggyantott tojáshoz

Összesen 1222 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A főzelékhez

A buggyantott tojáshoz

Összesen 48 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1154.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    688 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    526.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    774 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1287 micro
Összesen 305 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    823 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4616.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    925 mg
  • Nátrium
    2751 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    2107.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    810 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    722 mg
  • Retinol - A vitamin:
    522 micro
  • α-karotin
    388 micro
  • β-karotin
    3094 micro
  • β-crypt
    267 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5148 micro
Összesen 1222 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 48 kcal

Elkészítés

A főzelékhez

  1. A hagymát apró kockákra vágjuk és az olajban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát (1-2 ek), és felöntjük kb. 1 dl vízzel.
  2. Pár perc párolás után beletesszük a kockára vágott burgonyát és a zöldbabot, és kicsit lepirítjuk. Ezután felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, sózzuk, borsozzuk. Készre főzzük.
  3. A buggyantott tojáshoz felteszünk főni 1 l vizet, egy pár csepp ecettel és egy kis sóval. Mikor a víz már gyöngyözik, beleütjük a tojást. (Én egy merőkanalat szoktam tenni a vízbe, és ebbe ütöm a tojást.) Mérsékeljük alatta a tüzet, és 3-4 percig főzzük. Akkor jó, ha a fehérje már megszilárdult, de a sárgája még folyós.
  4. A tejfölt csomómentesre keverjünk 4 ek liszttel és a főzelékhez adjuk, egyet forralunk rajta, és készen is van.
  5. A főzeléket tálba szedjük, a tetejére helyezzük a tojást, amit utólag sózunk, borsozunk. Petrezselyemmel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

A legjobb persze friss zöldbabból készíteni, de ennek hiányában fagyasztottból is nagyon finom. Én sárgahüvelyű és zöldhüvelyű babot vegyesen szoktam használni, így a végeredmény szerintem mutatósabb lesz.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!