r
Nosalty Logó

Zöld zöldséges köles pulykamellel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gonoszka1
Zöld zöldséges köles pulykamellel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

611
Kalória
46.1g
Fehérje
67.5g
Szénhidrátok
18.4g
Zsír
462.2g
Víz
97.5g
Koleszterin
13.4g
Rost
11g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 611 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2442 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1114.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    609 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    462.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    456 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    2809 micro
  • β-crypt
    156 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    3284 micro
Összesen 611 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.3 g

Zsír

  • Összesen
    73.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4456.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    589 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    739 mg
  • Foszfor
    2434 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    1848.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1000 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    351 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1823 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    820 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    503 micro
  • β-karotin
    11235 micro
  • β-crypt
    625 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    13137 micro
Összesen 2442 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    405 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    139 micro
  • Lut-zea
    473 micro
Összesen 88 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket és a húst alaposan megtisztítjuk.
  2. A spárga fás részeit levágjuk, a zöldbabot megpucoljuk. A zöldbabokat és a spárgát nem túl kicsi darabokra felvágjuk. (Én a spárgát max 3 darabba, a zöldbabot max 2 darabba vágtam.)
  3. A hagymát apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk.
  4. A tököt meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és a belsejéből a magos részt eltávolítjuk. Ezt is felkockázzuk.
  5. A húst kisebb kockákra vágjuk.
  6. Egy kisebb lábosba beletesszük a spárgát és a főzőtök kockákat. Annyi vízzel, amennyi ellepi feltesszük főzni. Beletesszük a citromlevet, a porcukrot és a csipet sót. Forrástól számított 5 percig főzzük, majd leöntjük róla a vizet.
  7. Egy nagyobb lábosba beleteszünk 2 ek olívaolajat. Az olajon megpároljuk az aprított hagymát és paprikát, majd hozzáadjuk a paradicsomot. 1-2 percig kevergetve pároljuk, majd beletesszük a felkockázott pulykamellet. Sózzuk, és kevergetve 2-3 perc alatt fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, 1 percig kevergetve főzzük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  8. 10-15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a zöldbabot is. Egy kevés vizet még ráöntünk, hogy éppen ellepje, és még így főzzük 10 percet.
  9. Közben a kölest alaposan megmossuk, majd hozzáadjuk a zöldbabos pulykamellhez. Annyi vizet öntünk rá, hogy a lábosba kb 1 l víz legyen. (Én még 6 dl-t töltöttem hozzá.) Összekeverjük, és tovább főzzük kb 20 percet, de 10-12 perc után már kevergetni kell, nehogy lekapjon.
  10. Közben a petrezselymet is felaprítjuk, és amikor már majdnem elkészült az ételünk, beleszórjuk. Jól összekeverjük. Ha elzártuk a lángot, belekeverjük a főzőtökös spárgát, összekeverjük, ha kell, utána ízesítünk.
  11. Melegen tálaljuk ezt a nagyon finom egytálételt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 50 perc

Ez a mai ebédünk. Amikor nemrégen elkészítettem életem első köleses ételét, a mediterrán-zöldséges köles csirkemellel-t, akkor már megszületett a fejemben ez az egytálétel is. Szerintem nagyon-nagyon finom, így mindenkinek ajánlom, ezt a ízletessége mellett egészséges fogást. Ez a mennyiség négy nagyon nagy étkű embernek vagy hat normál étkű embernek elegendő.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi falafel szendvics

Nem érdemes kiugrani a sarkon lévő török étterembe, ha egyszer otthon is elkészíthető az illusztris falafel. És így legalább azt is tudjuk, mi kerül pontosan a golyókba, arról nem is ...

Lakos Benedek

Olaszos rakott burgonya

Felturbóztuk a rakott krumplit, hogy ne mindig a magyarosat készítsük. A jól megszokott kolbász helyett sonka került bele, a tojást pedig felváltották a paradicsomkarikák. Az olaszos ...

Maggi

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!