Zellerrémoulade
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
A zeller előkészítéséhez
-
130g zeller47 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
7g kapribogyó1 kcal
-
50g uborka7 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
A mustáros majonézhez
-
10g tojássárgája32 kcal
-
31g olívaolaj276 kcal
-
1g fehérborecet0 kcal
-
2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
368
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
A zeller előkészítéséhez
-
520g zeller188 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
26g kapribogyó6 kcal
-
200g uborka29 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
A mustáros majonézhez
-
40g tojássárgája129 kcal
-
125g olívaolaj1105 kcal
-
5g fehérborecet1 kcal
-
10g dijoni mustár6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
1475
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
A zeller előkészítéséhez
-
53.5g zeller19 kcal
-
4.1g citromlé1 kcal
-
2.7g kapribogyó1 kcal
-
20.6g uborka3 kcal
-
0.6g petrezselyem0 kcal
A mustáros majonézhez
-
4.1g tojássárgája13 kcal
-
12.9g olívaolaj114 kcal
-
0.5g fehérborecet0 kcal
-
1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
152
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 34.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 604.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 299 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 169.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
368
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 137.9 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2416.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 738 mg
-
Nátrium 1198 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 678.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 190 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 396 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 387 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 454 micro
-
β-crypt 68 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 838 micro
Összesen
1475
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
A zeller előkészítéséhez
-
2 közepes db zeller
-
1 citromból nyert citromlé
-
2 ek kapribogyó
A mustáros majonézhez
-
2 db tojássárgája
-
125 ml olívaolaj
-
1 ek fehérborecet
-
1 ek dijoni mustár
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A zeller előkészítéséhez
- A zellert meghámozzuk és durvára reszeljük, citromos vízbe tesszük.
- Egy lábasban vizet forralunk, amibe szintén teszünk citromot, és beledobjuk 1 percre az előzetesen lecsepegtetett zellert.
- Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és konyhai törlőre szétteregetve leszárítjuk.
- A mustáros majonézhez a tojássárgákat az ecettel (vagy citromlével) és a mustárral jól összekeverjük. Folyamatos keverés mellett cseppenként elkezdjük adagolni az olajat, amikor sűrűsödik, vékony sugárban is önthetjük már, de ekkor is állandóan keverjük.
- A zellert alaposan összekeverjük a majonézzel, és hozzáadjuk a kapribogyót és az apróra vágott ecetes uborkát.
- Receptkönyvben: 151
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 36398
- Feltöltés dátuma: 2009. február 25.
Ajánló
Önmagában is ehetjük, ropogós fehér kenyér kíséretében, de kitűnően illik a lazachoz és sült húsokhoz is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Készítettem már hasonló zellersalátát, de míg abba a zeller teljesen nyersen került bele, a zellerrémoulade-hoz a zellert blansírozzuk.