r
Nosalty Logó

Zebra kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Liongirl
Zebra kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 965 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 3857 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 314 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1277.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    648 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 965 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    191.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5111.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    1258 mg
  • Nátrium
    2592 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.8 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 3857 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tejet felmelegítjük, az élesztőt felfuttatjuk. Egy bögrébe tördeljük az élesztőt, teszünk rá egy teáskanál cukrot, és kanalazunk rá 3-4 evőkanál langyos tejet.
  2. Amíg az élesztőgombák teszik a dolgukat, egy nagy tálba (esetleg kenyérsütőgép üstjébe) kimérjük a többi hozzávalót (a kakaó kivételével). Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd laza, lágy tésztát gyúrunk.
  3. Ezután a tésztát elfelezzük, és felébe beledolgozzuk a kakaót. Mindkét tésztagombócot kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. Miután a tészta megkelt, mindkét gombócot elfelezzük, így összesen 2 sárga és 2 barna tésztagombócot kapunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk először a sárga, majd a barna tésztánkat úgy, hogy csinos kis köröket kapjunk, kb. 30 centiméternyi átmérővel.
  5. A sárga és a barna tésztalapot ezután egymásra fektetjük, kezünkkel ellapogatjuk, és kicsit összenyomkodjuk, majd éles késsel (vagy pizzaszelővel) 8 cikkre vágjuk. A teljes adag tésztából összesen 16 darab közepes méretű kiflit kapunk. (Ha kisebbeket szeretnénk, vágjuk 16 cikkre, ha croissant méretűre vágyunk, vágjuk 4 cikkre a kész kört.)
  6. A háromszögeket a csúcsa felé haladva szorosan feltekerjük. 10-15 perc pihentetés után 180 C-os előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

A mázhoz

  1. A mázhoz a tejet felforrósítjuk, és ráöntjük a cukorra.
  2. A megsült, forró kifliket megkenegetjük a cukros tejjel, és ha van türelmünk kivárni, akkor rácson kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3039
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Liongirl 16 recept

Ma egész nap szakadt az eső, így még ahhoz sem volt lelki erőm, hogy lemenjek a boltba. Ilyenkor házi péksüteményt szoktam készíteni (általában Limara konyhájának receptjei alapján), most azonban egy régi, falusi receptet próbáltam ki. A végeredmény egy csodálatosan lágy, foszlós kifli lett, melyet kedvünk szerint fogyaszthatunk lekvárral, esetleg sütés előtt tölthetjük pudinggal, csokoládékrémmel. Én nemes egyszerűséggel egy bögre kakaó társaságában majszoltam el, miközben az esőcseppek rendületlenül bombázták a konyhaablakot - persze engem ekkor ez már egy cseppet sem lombozott le...

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...