Zalakocka - tojástakarékos
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 14% Zsír
A sárga laphoz
-
18g tojás23 kcal
-
3g víz0 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
13g finomliszt49 kcal
A 2 barna laphoz
-
37g tojás46 kcal
-
5g víz0 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
27g finomliszt97 kcal
-
8 kcal
A krémhez
Összesen
938
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 14% Zsír
A sárga laphoz
-
110g tojás138 kcal
-
16g víz0 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
A 2 barna laphoz
-
220g tojás277 kcal
-
32g víz0 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
-
46 kcal
A krémhez
-
600g tej336 kcal
-
343 kcal
-
23 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
110g tojás138 kcal
Összesen
5620
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 14% Zsír
A sárga laphoz
-
5.1g tojás6 kcal
-
0.7g víz0 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
4.6g porcukor18 kcal
-
3.7g finomliszt13 kcal
A 2 barna laphoz
-
10.1g tojás13 kcal
-
1.5g víz0 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
9.2g porcukor36 kcal
-
7.4g finomliszt27 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
A krémhez
-
27.7g tej15 kcal
-
4.2g csokoládés pudingpor16 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
9.2g cukor36 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
9.2g vaj66 kcal
-
5.1g tojás6 kcal
Összesen
259
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 36.3 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 622 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 172 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 218 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.2 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 68.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 331 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 327 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 334 micro
Összesen
938
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 99.2 g
Zsír
-
Összesen 217.5 g
-
Telített zsírsav 122 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1870 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3732.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 1032 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 256 mg
-
Foszfor 1306 mg
-
Nátrium 898 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 829.5 g
-
Cukor 546 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 412.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1988 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 260 micro
-
Kolin: 1204 mg
-
Retinol - A vitamin: 1962 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 316 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2002 micro
Összesen
5620
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
259
kcal
Hozzávalók
A sárga laphoz
-
2 db tojás
-
0.5 kávéskanál szalalkáli
-
10 dkg porcukor
-
8 dkg finomliszt
A 2 barna laphoz
-
4 db tojás
-
1 kávéskanál szalalkáli
-
20 dkg porcukor
-
16 dkg finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
6 dl tej
-
2 tasak csokoládés pudingpor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
20 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 db tojás
Elkészítés
A sárga laphoz
- Először a sárga lapot készítjük el. A vízben feloldjuk a szalalkálit. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd tovább keverjük a liszttel és a szalalkális vízzel. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és kb. 15 perc alatt megsütjük előmelegített sütőben.
- Ugyanabban a tálban kikeverhetjük a barna lapok hozzávalóit is egyenként, mint amiben már a sárga masszát is kevertük. Az eljárás ugyanaz, csak hozzáadjuk a kakaót is. A barna lapokat is sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük.
- A megsült lapokat kihűtjük.
- Elkészítjük a krémet. A pudingport kikeverjük a tej egy részével, a kakaóval és a tojások sárgáival. A maradék tejet felforraljuk, beleöntjük a kikevert kakaós-tojásos tejet, és sűrűre főzzük. Még forrón hozzákeverjük a cukrot, és a tojások keményre felvert habját. Teljesen kihűtjük, majd géppel alaposan kihabosítjuk a vajjal.
- Megtöltjük krémmel a lapokat, a sárga lapot tesszük középre. A krémből hagyjunk a sütemény tetejére is. Díszítésként szórjuk meg csokidarával.
- Szeletelés előtt egy napig hagyjuk hűtőben!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24x34
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 359
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 39337
- Feltöltés dátuma: 2011. december 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Tudom, hogy már feltöltötték a Zalakocka receptjét, de biztosan sokakat visszatart a rengeteg tojás, ami a sütibe kell. Aki szeretné elkészíteni, de ugyanakkor spórolna is, próbálja ki ezt a változatot. Amióta megkaptam ezt a receptet, mindig így készítem. Igaz, várni kell vele másnapig, mert a tészta és a krém addigra érik össze, és a lapok teljesen piskótaszerűek lesznek.