r
Nosalty Logó

Zalacsányi laska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zalacsányi laska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 861 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 10346 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 388 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 861 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    187.1 g

Zsír

  • Összesen
    652.8 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    238 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    247 g
  • Koleszterin
    421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6246.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    392 mg
  • Kálcium
    1527 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    700 mg
  • Foszfor
    2746 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    949.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4738 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    480 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    955 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4472 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3159 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    454 micro
Összesen 10346 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 388 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a cukorral megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, 10 percig állni hagyjuk.
  2. A lisztben a puha margarint elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt a tejjel. Jól kidolgozzuk a tésztát, és kettéválasztjuk. Az egyik felébe belegyúrunk 200 gramm darált diót.
  3. A tésztákat langyos helyen, letakarva 45 percig kelesztjük.
  4. Mindkét tésztából 12-12 kis cipót gyúrunk, és sodrófával 1 cm vékonyságúra nyújtjuk őket. A közepükbe 1,5 evőkanál lekvárt teszünk (sűrű legyen), félbehajtjuk őket, a szélüket megnyomkodjuk. Tepsire helyezzük a kész laskákat, felvert tojással megkenjük a tetejüket. A diósat meghintjük a durvára aprított dióval, a simát sajttal.
  5. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2847
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 04.

Ajánló

Kicsiknek, nagyoknak, fiataloknak, időseknek, egyszóval mindenkinek! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már egészen kicsi koromban is segítettem a konyhában. A nagymamámmal való sütést főleg élveztem. Gyakran, főleg tavasszal és ősszel készítettük el ezt az ételt. Bárki bármit mond, nálunk ez a "tipikus laska". :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...