Zacskóban sült tarja zöldségekkel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Othello
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
200g sertéstarja372 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
0 kcal
Összesen
437
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
800g sertéstarja1488 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
400g vöröshagyma146 kcal
-
0 kcal
Összesen
1751
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
52.6g sertéstarja98 kcal
-
21.1g sárgarépa8 kcal
-
26.3g vöröshagyma10 kcal
-
0 kcal
Összesen
116
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 36.5 g
Zsír
-
Összesen 25 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 802.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 431 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 282.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 599 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5900 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
437
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 146 g
Zsír
-
Összesen 99.9 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 496 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3210.9 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 306 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 231 mg
-
Foszfor 1725 mg
-
Nátrium 699 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1129.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2394 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 240 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 634 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 9902 micro
-
β-karotin 23599 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 744 micro
Összesen
1751
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 651 micro
-
β-karotin 1553 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
116
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A hússzeleteket megtisztítjuk, daraboljuk, kiklopfoljuk.Beszórjuk a fűszerkeverékkel és a sóval. Hűtőben pihentetjük.
- Megtisztítjuk, daraboljuk a zöldségeket.
- Egy nagy méretű sütőzacskót ráhelyezünk egy lapos tepsire. Beletesszük a hússzeleteket, majd elrendezzük rajta a zöldségeket.
- Alaposan bekötjük a zacskó száját. Fontos, hogy sütés közben ne tudjon szétnyílni, mert akkor nem puhul meg benne az étel! Gombostűvel több helyen megszurkáljuk a zacskót.
- Betesszük a sütőbe, és megsütjük. (Én légkeverésen szoktam) Az utolsó 5 percben szétnyithatjuk a zacskót, hogy egy kicsit megpiruljon. Nagyon vigyázzunk a kiszabaduló gőzzel.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 194
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 47724
- Feltöltés dátuma: 2011. március 21.
Ajánló
A zöldségek és mennyiségük ízlés szerint variálhatók. Rizzsel szoktam tálalni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Othello
8 recept
A sütőzacskó rendkívül finom ízt ad a saját levében-zsírjában párolódó húsnak és zöldségnek. Semmi zsiradékot nem szoktam hozzáadni, csak ami a húsból kisül. Én a tarjából mindig a soványat keresem.