r
Nosalty Logó

Zabpelyhes keksz Twinkukta konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Twinkukta
Zabpelyhes keksz Twinkukta konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2700 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 431 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 226 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    128.8 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1206 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.1 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1026 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 2700 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 431 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt (gázsütőn 4-es fokozat) előmelegítjük és kibéleljük a tepsit.
  2. Egy mély tálban összekeverjük a zabpelyhet, lisztet, őrölt fahéjat, cukrot, szódabikarbónát és a cukrot. Majd folyósra olvasztjuk a vajat a mézzel és vaníliás cukorral. Ezt ráöntjük a zabpelyhes lisztkeverékre, és összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a tejet. Mindezt összegyúrjuk megint.
  3. A tésztából dió nagyságú golyókat gyúrunk, és 5-5 cm-re tesszük le egymás mellé őket a tepsiben. Ujjainkkal 3 cm átmérőjű korongokká lapítjuk őket, és aranybarnára sütjük a sütőben.
  4. Figyeljünk arra, hogy miután kivettük őket a tepsiből, melegen nagyon könnyen megnyomódhatnak, ezért érdemes lapos helyre rakni a kekszeket, amíg ki nem hűlnek.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8036
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Twinkukta 10 recept

A család nagyon szereti ezt a receptet. Sokszor készítem el anyukámmal és mindig nagyon gyorsan elfogy... A receptet Stahl Judit: Gyors édességek c. könyvéből készítettem el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...