r
Nosalty Logó

Zabpelyhes keksz aszalt gyümölcsökkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ligeti Károly
Zabpelyhes keksz aszalt gyümölcsökkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 497 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1989 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 401 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 497 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    92.2 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1319.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    763 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    723 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    552 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    427 micro
Összesen 1989 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 401 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Diódarálón ledaráljuk a zabpelyhet, az aszalt gyümölcsöt apró kockára vágjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a gáztepsit (34x34 cm) sütőpapírral kibéleljük.
  3. A puha vajat a cukorral, mézzel és tejjel jól kikeverjük, ezt lehet géppel, majd hozzáadjuk a liszt, zabpehely, sütőpor és csipet só keverékét, amit már fakanállal keverjünk össze. Jó sűrű masszát kell kapnunk.
  4. Belekeverjük az aszalt gyümölcsöt, és kézzel diónyi golyókat formázunk belőle. Egyenletesen elrendezzük a tepsiben, majd tenyérrel fél centi vastagra lapítjuk a golyókat.
  5. Sütőben 15 perc alatt világos színűre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34x34
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7615
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 03.

Ajánló

A hozzávalókból 25 db keksz lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zabpelyhes keksz aszalt gyümölcsökkel
Ligeti Károly 129 recept

Egy-két keksz a reggeli kakaó, tejeskávé vagy feketekávé mellé kiváló választás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...