r
Nosalty Logó

Zabpelyhes csirkemellfasírt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Ági78
Zabpelyhes csirkemellfasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A zabpehelyhez

A fasírthoz

Összesen 200 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A zabpehelyhez

A fasírthoz

Összesen 796 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A zabpehelyhez

A fasírthoz

Összesen 95 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    873 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    973 micro
Összesen 200 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    84.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1822.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1057 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    625.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    749 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    3492 micro
  • β-crypt
    258 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3894 micro
Összesen 796 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    470 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

A zabpehelyhez

A fasírthoz

Elkészítés

A zabpehelyhez

  1. A vizet felforraljuk, vegetával ízesítjük, majd beletesszük a zabpelyhet. Hűlni tesszük, míg a zöldségeket előkészítjük.
  2. A hagymát és a paprikát nagyon finomra aprítjuk, a fokhagymát lereszeljük. A petrezselymet finomra aprítjuk.
  3. Egy tálba tesszük a húst, a tojást, a fűszereket, a hagymát és a paprikát. Ha a zabpehely meghűlt, azt is a tálba tesszük.
  4. Alaposan összegyúrjuk a hozzávalókat, ha túlságosan lágynak érezzük, rakhatunk hozzá fél evőkanál (száraz) zabpelyhet.
  5. Egy jénait kevés olajjal kikenünk, beletesszük a húsos keveréket, elegyengetjük, majd a tetejét is megkenjük egy gondolatnyi olajjal.
  6. A jénait lefedjük alufóliával, és sütőben sütjük kb. 30 percig.
  7. A fóliát levesszük, és további 30 percig sütjük, míg a teteje szép piros lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 20148
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 07.

Ajánló

Párolt rizzsel, sült burgonyával vagy burgonyapürével tálaljuk. Idénysalátát vagy befőttet kínálunk hozzá. Jól kihűtve szendvicshez is használhatjuk, vagy hidegtálak készítéséhez, vendégváráshoz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindenképp fasírtot akartam csinálni, de egy kicsit "könnyebbre", mint a hagyományos, ezért nem akartam a pogácsákat olajban sütni. Inkább úgy, ahogy Anyukám szokta, a sütőben, jénaiban készítettem:) Bár otthon a "gombóc" fasírtot a fiúk jobban kedvelik. Én egyben sütve jobban szeretem, nem beszélve arról, hogy ebben a nagy melegben inkább a sütőt kapcsolom be, mint állok a forró olaj felett.:) Bár gondolom, vagyunk ezzel így még páran. A sütési idő a jénai méretének megfelelően változhat. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

A zabpehelyhez

A fasírthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...