Zabpelyhes csirkemellfasírt
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Ági78
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
A zabpehelyhez
-
15g zabpehely57 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
A fasírthoz
-
75g csirkemellfilé90 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
3 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18 kcal
Összesen
200
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
A zabpehelyhez
-
60g zabpehely227 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
A fasírthoz
-
300g csirkemellfilé360 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
11 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
Összesen
796
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
A zabpehelyhez
-
7.2g zabpehely27 kcal
-
24.2g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
A fasírthoz
-
36.2g csirkemellfilé43 kcal
-
6.6g tojás8 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
12.1g tv-paprika2 kcal
-
0.5g fűszerpaprika1 kcal
-
5.4g petrezselyem2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9 kcal
Összesen
95
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21.2 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 455.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 264 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 156.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 187 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 873 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 973 micro
Összesen
200
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 84.9 g
Zsír
-
Összesen 25.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 399 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1822.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 218 mg
-
Foszfor 1057 mg
-
Nátrium 248 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 625.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 407 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 131 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 749 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 429 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 3492 micro
-
β-crypt 258 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3894 micro
Összesen
796
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 90 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 422 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 470 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
A zabpehelyhez
-
6 dkg zabpehely
-
2 dl víz
-
ételízesítő ízlés szerint
A fasírthoz
-
30 dkg csirkemellfilé
-
1 db tojás
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db tv-paprika
-
1 ek fűszerpaprika
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A zabpehelyhez
- A vizet felforraljuk, vegetával ízesítjük, majd beletesszük a zabpelyhet. Hűlni tesszük, míg a zöldségeket előkészítjük.
- A hagymát és a paprikát nagyon finomra aprítjuk, a fokhagymát lereszeljük. A petrezselymet finomra aprítjuk.
- Egy tálba tesszük a húst, a tojást, a fűszereket, a hagymát és a paprikát. Ha a zabpehely meghűlt, azt is a tálba tesszük.
- Alaposan összegyúrjuk a hozzávalókat, ha túlságosan lágynak érezzük, rakhatunk hozzá fél evőkanál (száraz) zabpelyhet.
- Egy jénait kevés olajjal kikenünk, beletesszük a húsos keveréket, elegyengetjük, majd a tetejét is megkenjük egy gondolatnyi olajjal.
- A jénait lefedjük alufóliával, és sütőben sütjük kb. 30 percig.
- A fóliát levesszük, és további 30 percig sütjük, míg a teteje szép piros lesz.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 187
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 20169
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 07.
Ajánló
Párolt rizzsel, sült burgonyával vagy burgonyapürével tálaljuk. Idénysalátát vagy befőttet kínálunk hozzá. Jól kihűtve szendvicshez is használhatjuk, vagy hidegtálak készítéséhez, vendégváráshoz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Ági78
149 recept
Mindenképp fasírtot akartam csinálni, de egy kicsit "könnyebbre", mint a hagyományos, ezért nem akartam a pogácsákat olajban sütni. Inkább úgy, ahogy Anyukám szokta, a sütőben, jénaiban készítettem:) Bár otthon a "gombóc" fasírtot a fiúk jobban kedvelik. Én egyben sütve jobban szeretem, nem beszélve arról, hogy ebben a nagy melegben inkább a sütőt kapcsolom be, mint állok a forró olaj felett.:) Bár gondolom, vagyunk ezzel így még páran. A sütési idő a jénai méretének megfelelően változhat. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/